Meslek önerisi

ThePaşa

Decapat
Selamlar. 18 yaşındayım. Bu sene bir Anadolu lisesinden mezun oldum ve üniversite okumayı düşünmüyorum. İş arıyorum ama bir türlü istediğimi bulamıyorum. Çalışanların yaş aralığı 18-30 arası olan çoğunlukla gençlerin çalıştığı, sıkılmadan severek yapabileceğim ve bel rahatsızlığımdan dolayı sürekli olarak ağır kaldırmam gerekmeyen bir iş istiyorum. Önerileriniz nelerdir?

Elektroniğe yatkınsan savunma sanayi,
Makine ye yatkınsan imalat üzerine yurtdışına da iş yapan yerlere basvur,
Sanayi odalarının eğitimleri var işgarantili, eğitimli teknik personel ol.
Bilgisayar yazılım diyenleri sallama.

Vasıfsız biri istediği işi çok zor bulur. Bel rahatsızlğından dolayı eşya kaldırmam dersen; patronda kapıyı dışarıdan kapat der. Maalesef acı gerçekler. Engelli kategorisinde çalışıyorum pastanede. Ancak tüm işleri yapıyorum.

İsmek diye bir kurum varmış. Orada grafik tasarım adı altında Photoshop ve Illustrator kursları falan veriliyor. Oraya başvursam mı diye düşünüyorum. Bilginiz var mı?

Az buçuk makine operatörlüğü bilginiz varsa gidin operatörlük yapın ne üstünüz başınız kirlenir ne de ağır kaldırırsınız tertemiz iş.

18 yaşında ve mesleği yok. Ayrıca deneyimsiz. Kim neden alsın?
Valla iyi çalışkan lise stajerlerini okul bitince direkt başlatıyoruz senelerdir.
İsmek diye bir kurum varmış. Orada grafik tasarım adı altında Photoshop ve Illustrator kursları falan veriliyor. Oraya başvursam mı diye düşünüyorum. Bilginiz var mı?
Bilgisayar alanında iş bulman, o işte kalıcı olman bir tık zor
Çizim grafik istiyorsan Teknik resim + cad + cam o tarafa yönel bence.

Kurslara katıl hangisinde iyisin neyi seviyorsun kendini keşfet kendini neyi yapabildiğini dene gör.

İş ilanlarına sürekli başvur ekmek aslanın ağzında(köklü firmalar eleman çıkarıyor)

Okulu işe girdikten sonra da okursun hatta mesleğinle alakalı bölüm seçip mesleğinde ilerlersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…