Meslek seçimi hakkında kararsızım

Yusuuuuuf

Femtopat
Merhaba ben Anadolu lisesinde 11.sınıfım. Sayısal alanda okuyorum ve meslek seçiminde çok kararsızım. Aklımda 3 meslek var, bunlar:
1.tıp.
2.kimya mühendisliği.
3.eczacılık.
Aklımda tıp kazanırsam tus sınavına girip çocuk ergen ruh saglıgi yani psikiyatr olma düşüncesi var. Tabi üniversite(özel dışında)neresi olursa gideceğim.
Kimya mühendisliğini de eğer boğaziçi, İTÜ, odtü, YTÜ olursa gitmek isterim.
Eczacılık çok istiyordum önceden ama önü şu an aşırı kapalı sadece hastane eczaciliginin önü açık o da kura ile atama yapıyor.
Ne yapsam kararsızım yardımcı olur musunuz?

Sınava kadar yapabileceğinin en iyisini yap. Bu seçimi üniversite sınavı sonrası yaparsın. Hem belki o zamana kadar aklına takılır bir meslek.

Sınava kadar yapabileceğinin en iyisini yap. Bu seçimi üniversite sınavı sonrası yaparsın. Hem belki o zamana kadar aklına takılır bir meslek.

Aslında biraz da geleceğimi düşünmek istiyorum. İleri de rahat edeceğim bir meslek olsun günümüz şartlarında mühendis pek değer görmediği için düşündürüyor bu konu.

Aslında biraz da geleceğimi düşünmek istiyorum. İleri de rahat edeceğim bir meslek olsun günümüz şartlarında mühendis pek değer görmediği için düşündürüyor bu konu.
Dostum kimseden tavsiye almaya ihtiyacın yok. Her şey sende bitiyor. Aklında ne varsa ona git ki ileride pişman olmayasın.

Ben kimyayı çok seviyorum deneyler falan olsun tepkimeler olsun. Tusta kimya ile ilgilenen bir bölüm var mı?
Dostum kimseden tavsiye almaya ihtiyacın yok. Her şey sende bitiyor. Aklında ne varsa ona git ki ileride pişman olmayasın.
Eyvallah

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…