Meslek Seçimi

Merhaba,
Mühendis olmak istiyorum. Şu an için tercihim bilgisayardan yana.
Fakat otomotiv sektörü de ilgimi çekiyor. O yüzden makine ile bilgisayar arasında kaldım.
Siz hangisini önerirsiniz? Artı ve eksileriyle anlatabilirseniz sevinirim, ayrıca forumda bu bölümleri okuyan veya buralardan mezun arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur.
Yardım edebilecek kimse yok mu?

Son düzenleme:
Hocam bence makine mühendisliği çünkü bu mesleği seçerseniz yurt dışında daha fazla iş fırsatınız olur, özellikle Almanya'da otomotiv sektörü çok büyük.

Hocam bence makine mühendisliği çünkü bu mesleği seçerseniz yurt dışında daha fazla iş fırsatınız olur, özellikle Almanya'da otomotiv sektörü çok büyük.

Tek korkum makine bölümünde -pardon- kol gibi fizik ve matematik gösterecek olmaları.

Fiziğim iyi, matematiğim orta iyi arası. Fakat yine de zorlanırım gibi hissediyorum.
Onun dışında bu devirde herkes teknolojiyle iç içe olduğu için yazılım sektöründe çalışmak isteyen kişi sayısı çok fazla. Bu yüzden bilgisayara pek yönelmek istemiyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Aynı düşüncelere sahibiz. Mekatronik mühendisliğine göz atabilirsin.

Ablam makine mühendisliği bitirdi 1 sene önce daha geçenlerde bir başvurusu kabul edildi.
Fakat iyi bir okuldan mezun olursanız makine derim çünkü bilgisayar ve yazılım mühendisliği okul okumadanda geliştirilebilecek dallar tabii okul okursanız çok daha iyi fakat şöyle söyleyeyim.
Yazılım okuyup biri işte çalışabilirsiniz ki yazılımın olanakları çok fazla fakat makine mekatronik okuyup.
Yan dal olarak yazılım veya bilgisayar mühendisliği yapmak mümkün bir yanlışım varsa kusura bakmayın ama ben makine+bilgisayar tercih ederdim.
Bu arada ablamdan biliyorum bazen bana sorularını gösteriyor bazı soruların cevabı 2 tahta bayağı bir zor sanırım.

Yanıtınız için teşekkürler.
Makine okuyup bilgisayar yan dal yapmak mantıklı geldi.
Peki bir sorum olacak:
Makine okuyup otomotiv sektöründe çalışırsam arabaların tasarımını yapabiliyorum sanırım.
Bunun için çizim yeteneği gerekir mi?

Ablam çizim yeteneği yok yani çizim 1 kere yapmamıştır fakat sanırım otomotiv çizimi yapmak için endüstriyel tasarım bilmek lazım.

Az önce sordum istersen yapabiliyormuşsun ama zorunda değilmişsin sadece iç parçalarla da ilgilenebilirmişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…