Kanada'da asgari ücret saatlik 11 CAD denilmiş. 1 CAD = 4.5 TL yapıyor. Yani bir asgari ücretlinin Kanada'da saatlik ücreti 50 TL civari diyebiliriz. 5 günde 8 saat çalıştığını düşünürsek günlüğü 400 TL aylığı 8000 TL yapar. 20 iş günü baz alınarak 8000 TL ediyor. Bugün Türkiye'de kim 8000 TL kazanıyor aylık ve bu adam bunu garsonluk yaparak kazanıyor. Kanada ile yazılanları okursanız bu asgari ücretin göstermelik olduğunu herkesin bunların üzerinde para kazandığını okuyoruz. Kendini biraz geliştirmiş biri çok rahat 10000 TL kazanacaktır. Yani adam haklı adamlar orda tuvalet silip garsonluk yaparak Türkiye'nin saygın mesleklerini yapan insanlar kadar para kazanabiliyor. Alım gücü diyecekseniz alın onu da hesaplamışlar.
Kanada Asgari Ücret - Güncel * | 2018 | Kanada Kültür Merkezi
İnternetteki herkes yalancıdır, komplocudur. Her şey yalan gidip kendiniz görmeniz lazım, diyorsanız bilemem tabi. Veriler ortada arayan bilgiyi buluyor.
Dostum vallah ben duyduğumu söylüyorum. Sağlıkta çalışan aileden ve yakın arkadaşlardan, gündemden takip ettiğim kadarıyla devlet zorunlu olmadıkça ameliyat yapılmaması talimatı geçmiş. Tasarruf önlemleri başlamış ve döner sermayede kısmalara gidilmiş. Herkes şikayetçiymiş durumdan. Tabi tüm Türkiye'yi bilmiyorum ama durum burda budur.