Meslek Yüksekokulu nedir? Lisans bölümündeki fakülteden farkı nedir?

emrebakkal

Centipat
Daha fazla  
2 yıllık bölümlerde öğrenciler MYO'larda eğitim görüyormuş(?). Bu nasıl oluyor? Yani Meslek Yüksekokulu tam olarak nedir? Örneğin ben güzel bir üniversitenin 2 yıllık ön lisans programında eğitim göreceksem, o üniversitenin asıl fakültesinde eğitim görmüyor muyum? Yani farklı farklı parçalara mı bölünüyor? Fakülte mevzusunu da pek anlamış değilim hala. Tercih yaparken nasıl tercih yapmalıyız? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıllık bölümlerde öğrenciler MYO'larda eğitim görüyormuş(?). Bu nasıl oluyor? Yani Meslek Yüksekokulu tam olarak nedir? Örneğin ben güzel bir üniversitenin 2 yıllık ön lisans programında eğitim göreceksem, o üniversitenin asıl fakültesinde eğitim görmüyor muyum? Yani farklı farklı parçalara mı bölünüyor? Fakülte mevzusunu da pek anlamış değilim hala. Tercih yaparken nasıl tercih yapmalıyız? Yardımcı olursanız sevinirim.
Asıl fakülte diye bir şey yoktur aynı binada ders görüp görmemeniz tamamen okulun imkanları ve politikasıyla alakalıdır. Ben hukuk fakültesi mezunuyum adalet ön lisans öğrencileri bizim fakültede (Hukuk fakültesi) ders görürlerdi bizim girdiğimiz kapıda hukuk onların girdiği kapının üzerinde de Adalet Meslek Yüksekokulu yazardı ama içeride aynı binada bulunmuş olurduk. Bazı üniversitelerde direkt binayı ayırıyorlar öğretim görevlileri farklı oluyor. Bunu en iyi gideceğin üniversiteden öğrenirsin.

MYO'lar genelde üvey evlat muamelesi görür. 4 Yıllık fakültelerin olduğu üniversitenin ana yerleşim yerinden uzakta, şehrin başka bir yerinde derme çatma bir lise binası gibi olur, üniversite hayatından çok lise hayatına devam etmiş gibi olursun. Tabi üniversiteden üniversiteye bu durum çok değişir.

MYO'lar genelde üvey evlat muamelesi görür. 4 Yıllık fakültelerin olduğu, üniversitenin ana yerleşim yerinden uzakta, şehrin başka bir yerinde derme çatma bir lise binası gibi olur, üniversite hayatından çok lise hayatına devam etmiş gibi olursun. Tabi üniversiteden üniversiteye bu durum çok değişir.
Kesinlikle söylediğiniz gibi alakasız yerlerde oluyor.

Hazırlık gibi bir şey. İşe girerken fazla etkisi yok hatta zararı var çünkü en son okuduğun okula bakıyorlar.
Okuyacağın okula bağlı binası farklı bir fakülte de yada şehrin farklı bir bölümünde olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı