Mesleki açık lisenin normal açık liseden farkı nedir?

yusasatrr

Hectopat
9. sınıf meslek lisesinde eğitim görüyorum, seneye açık liseye geçeceğim. Mesleki açık lisenin normal açık liseye göre farkı nedir?

İyi Sosyaller.
Hocam bu konu hakkında bilginiz var mı? @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
9. sınıf meslek lisesinde eğitim görüyorum, seneye açık liseye geçeceğim. Mesleki açık lisenin normal açık liseye göre farkı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesleki açık lisede haftada sadece 1-2 gün okula gidiliyor, ondan sonra alanınla ilgili bir işte çalışabiliyorsun geri kalan sürede. Açık lisede hiç okula gitmiyorsun, sınavdan sınava gidiyorsun sadece. Ek olarak mesleki açık öğretimde 12. sınıfta staj zorunluluğu bulunuyor, açık lisede yok bu. Aklınıza takılan farklı bir soru var mı?

Mesleki açık lisede haftada 1 gün okula gidiyorsunuz. Okulda kültür dersleri alıyorsunuz(Türkçe, matematik falan)
Onun dışında diğer günler bir iş yerine giriyorsunuz yapmak istediğiniz mesleğin. Orada bir usta öğretici olması lazım. Onun yanında çalışarak işi öğreniyorsun. O da okula senin derslerinle ilgili not giriyor. Kalma var ama kimse bırakmıyor okulda.

Mesleki açık lisede haftada sadece 1-2 gün okula gidiliyor, ondan sonra alanınla ilgili bir işte çalışabiliyorsun geri kalan sürede. Açık lisede hiç okula gitmiyorsun, sınavdan sınava gidiyorsun sadece. Ek olarak mesleki açık öğretimde 12. sınıfta staj zorunluluğu bulunuyor, açık lisede yok bu. Aklınıza takılan farklı bir soru var mı?
Buna çıraklık denilmiyor muydu? Ben mesleki açık lise ile çıraklığı farklı şeyler zannediyordum.

Hocam bir şey soracağım. Açık lise sınavları test mi oluyor? Ve genel olarak okullarda yapılan sınavlardan kolay mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı