Mesleki eğitim için iş bulamıyorum

BloodPolo

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, lise 10. sınıf öğrencisiyim ayrıyeten meslek lisesinde okuyorum. Fazla devamsızlığım yüzünden mesleki eğitime geçme kararı oldum, bu sene meslek lisesi okullarında yaygınlaşmaya başladiği için geçmek istedim yani kendi okulumda başladı ve hocamız önerdi, bu seneyi kurtarmak için yaptim çünkü müdür yardımcısı devamsızlığımı silmedi 30 gün sınırını geçtiğim için. Neyse 1 ay önce işletme bulmuştum her şey iyiydi güzeldi evrakları gittim doldurdum ettim ama gel ki sorun iş yerinde kimsede ustalık ve öğretici belgesi olmamasıydı. Bu sorunu iş yeri ile halledememiştim ve şimdi ise yeni işletme arıyorum ancak hiç bulamadım nasıl bulacağım bilmiyorum, çok saçma ya sadece meslek lisesi mezunları alabiliyormuş ve biraz da uğraştiriyor bölümüm de bilişim.

Açık liseye gecip üniye hazirlanacaktin simdi asgari ucretle kole olmak icin is ariyorsun, yazik ettin kendine.

Açık liseye gecip üniversiteye hazirlanacaktin simdi asgari ucretle kole olmak icin is ariyorsun, yazik ettin kendine.

4 gün işe gidiyorum, 4 gün için fena değil bir de bu dönem gittikten sonra tekrar örgüne geçmeye çalışacağım, dediğin gibi bu ülkede 1200 lira hiçbir şey o yüzden 11. sınıfa geçtiğim gibi örgüne geçeceğim. Bir daha da böyle bir hata yapmayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Örgün değil. Açikta daha iyi hazırlanırsın. Mesleki egitimi demiyorum dümdüz açik lise, iste çalışmak zorunda değilsin yani. Evden çok daha iyi hazirlanirsin ve meslek lise cikisli oldugun icin Anadolu lisesine girebilecegini dusunmuyorum, OBP'de düsük tahmin ediyorum okulu takmadigina gore. Meslek lisesi ise 11 ve 12'de sayisal ve sozel derslere verilen agirlik cok azaldigi ve meslek derslerine odaklandiklari icin sıkıntı. AÖL geç.

Ben de bulamıyorum. Aşçılık bölü müydü evrakların imzasını attı belgelerin fotokopisini vermedi.

Ben de bulamıyorum. Aşçılık bölü müydü evrakların imzasını attı belgelerin fotokopisini vermedi.

Çok sıkıntı bir durum ya ben şimdi buldum çalişiyorum ama 2 ay uğraştim, aşçilik okuyan birini bul onunu yaninda çalişmaya bak yoksa çok zor bulman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…