Mesleki teknik Anadolu lisesine gidilir mi?

yusufselim766

Picopat
Puanı 65-70 arasındaki bir mesleki teknik Anadolu lisesine gidilir mi? Derslerim maalesef iyi değil kafamda basmıyor ne yapsam bilmiyorum. Hedefim büyüyünce dedemin miraslarını satıp ev satın alıp kiralamak ancak o zamana daha çok var. Sizce gidilir mi? Çok zor ve çok ağır olmayan işler var mıdır? İşsiz kalır mıyım?

Yani tabii işi öğrenemezsen işsiz kalma şansın var. Ayrıca bölüm derslerine ilgini bölüm hocana gösterirsen, merak ettiklerini sorarsan çok şey öğrenirsin işsiz kalma şansın azalır. Ben şu an 11'e geçeceğim derslerde zor ama soruları veriyorlar benim okuduğum okulda geneldede veriyorlar zaten ama Anadolu Lisesi'nden kolay dersler. Yani bence gidilir. İlk sene hiç takmıyordum bölüm dersini. Ama şu an sınıfta bölüm dersinde en iyi benim mesela. Gayret gösterirsen işsiz kalmazsın. Ayrıca hangi bölüm düşünüyorsun?

Üniversite hedefin var mı? Yoksa gidip meslek öğrenmende fayda var. Bıçak, darp bahane yok öyle bir şey.

Evet o bıçak darp olayları hikaye

Meslek lisesinde okuyorum. Üniversite hedefin varsa gelmeni önermem. Normal anadoluya git derim. Eğer gelecek hedefin yoksa işsiz kalman zor. Meslek liseleri ara eleman yani tekniker, fabrikada çalışacak insan yetiştiriyor. Türkiye yatırım alan bir ülke. Fabrikalardan birinde iş bulursun mezun olursan. Merak ettiğin sorular varsa cevaplayabilirim.

Eşek gibi şu an tam olarak meslek öğrencisi olduğum için insanlardan daha fazla ders çalışmam lazım ama biz eşek oldğumuz için çalışmıyoruz niye meslek öğrencisiyiz 9'dan beri boyle alıştık boyle gidecek eğer adam olacağım diyorsan Anadolu'ya gir.

Hocam haklısınız ama babamda fabrikada çalışıyor eve gelince bitkin yorgun geliyor normalde dayanıklı bir adam olmasına rağmen. Onun o halini görünce bilemiyorum.

Bıçaklanmak hoşuna gidiyorsa neden olmasın.
Meslek liselerine özel bir durum değil artık bu güncel Türkiye'de. Bundan 10-15 yıl öncesinde gerçekten bana göre de öyleydi ama artık durum çok değişti. Meslek lisesi ortamının anadolu liselerinden hiçbir farkı yok. İkisinde de bıçaklanma riskin aynı, sokakta yürürken de aynı gerçi.

Son düzenleme:
Hocam haklısınız ama babamda fabrikada çalışıyor eve gelince bitkin yorgun geliyor normalde dayanıklı bir adam olmasına rağmen. Onun o halini görünce bilemiyorum.
O zaman o halde olmamak için ders çalışıp iyi bir iş sahibi olmanız gerekiyor. Sizin yazdığınız miras olayı hikaye. Dedeniz ölürse halalarına, amcalarına bir de babana miras kalacak önce. Sonra baban da öldükten sonra annene, kardeşlerine ve sana ortak bölüştürülecek. Yani o işe güvenip hayali bir dünyada yaşamayın. Şuan elinizde ne varsa onu görmeniz gerekiyor.

Babanızın o halini görüp o halde olmak istemiyorsanız iyi bir iş sahibi olmanız gerekiyor. Gidin anadolu lisesinde üniversiteye hazırlanıp iyi bir üniversitede işletme, ekonomi, matematik okuyun. Çok iyi yerlerde işe girersiniz. Öyle ben ders çalışmayayım oturduğum yerde para gelsin durumu kimsede olmadı, kimsede de olmayacak.

YKS Sınavının ne olduğunu bu sene öğrendik. Üniversite okumak istiyorsan Anadolu'ya gidebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…