Mesleki teknik mi Anadolu mu?

DepWeb

Hectopat
Daha fazla  
Sizce mesleki teknik Anadolu lisesi mi? Yoksa Anadolu lisesi mi? İstanbul Küçükçekmece'de ikamet etmekteyim burada küçükcekmece Anadolu lisesi var sadece OBP'ye bakıyor ve en son kişiyi 93 ile almış. Ailem buraya gitmemi istemiyor(OBP yetmesine rağmen) yeşilköyde nüket ercan mesleki ve teknik Anadolu lisesi var. Hem OBP hem LGS'ye bakıyor oraya gitmemi istiyorlar orada adalet bölümü olduğu için. Mesleki ve tekniğe gitmemi onları iten şey benim iyi bir üniversite kazanamayacagimi ve parayla gidebilecegimi söylüyorlar. Bizde pek maddi durum yok sizce ne yapmalıyım? Küçükçekmece Anadolu lisesi mi yoksa nüket ercan mesleki teknik Anadolu lisesi mi?

Sizce mesleki teknik Anadolu lisesi mi? Yoksa Anadolu lisesi mi? İstanbul Küçükçekmece'de ikamet etmekteyim burada küçükcekmece Anadolu lisesi var sadece OBP'ye bakıyor ve en son kişiyi 93 ile almış. Ailem buraya gitmemi istemiyor(OBP yetmesine rağmen) yeşilköyde nüket ercan mesleki ve teknik Anadolu lisesi var. Hem OBP hem LGS'ye bakıyor oraya gitmemi istiyorlar orada adalet bölümü olduğu için. Mesleki ve tekniğe gitmemi onları iten şey benim iyi bir üniversite kazanamayacagimi ve parayla gidebilecegimi söylüyorlar. Bizde pek maddi durum yok sizce ne yapmalıyım? Küçükçekmece Anadolu lisesi mi yoksa nüket ercan mesleki teknik Anadolu lisesi mi?

Hocam uni okuyacak mısın?

Erkenden hayata atılıp para kazanmak istiyorsan meslek ama üniversite sınavına gireceğim diyorsan Anadolu. Seçmek istediğin bölüme olan ilginde çok önemli.

Mühendislik öğretmenlik vs hedeflerin yoksa, üniversitede çok başarılı olacağına inanmıyorsan ve o potansiyelin yoksa meslek lisesini gitmeni öneririm. Meslek öğrenip teknisyen/tekniker olursun. Şu zamanda heryer mühendis doktor. Piyasaya işinde iyi olan teknisyenler lazım bence. Düşüncem belki beğenilmeyecek ama hayatın acı gerçeği :)

Mühendislik öğretmenlik vs hedeflerin yoksa, üniversitede çok başarılı olacağına inanmıyorsan ve o potansiyelin yoksa meslek lisesini gitmeni öneririm. Meslek öğrenip teknisyen/tekniker olursun. Şu zamanda heryer mühendis doktor. Piyasaya işinde iyi olan teknisyenler lazım bence. Düşüncem belki beğenilmeyecek ama hayatın acı gerçeği :)
Gayet ben çok beğendim düşüncenizi. Herşey bu yorumlara bağlı çoğunlukla ne derlerse o liseye gideceğim. Yani mühendislik için çok okumak lazım. Öğretmenlik bana göre değil. Aklımda ne yapacağımıda bilemiyorum. Çok ortada kaldım..

Tembelsen meslektede bir şey yapamazsın hocam.

Orada ne yapıyorlar onu da tam bilmiyorum. Meslek odaklı gidiyorlarmış. Sizce üniversite zamanı bu tembelliğim düzelir mi?

Meslek lisesi çıkışlı olup, lise ve üniversite arasındaki dönemde bir kaç kursa gidip, arından çok da iyi olmayan bir bölüm okuduktan sonra şuan 2 senedir bir şirkette çalışıyorum. İşime yarayan her şey lisede bana katılanlar. Üniversite elbette gereklidir. Fakat doğru okulda, doğru bölümü ve kabiliyetin olduğu bir bölümü okuduktan sonra. Meslek belirmek sana kalmış. Sadece işinde iyi olmak için çabalamak lazım

Meslek lisesi çıkışlı olup, lise ve üniversite arasındaki dönemde birkaç kursa gidip, arından çok da iyi olmayan bir bölüm okuduktan sonra şu an 2 senedir bir şirkette çalışıyorum. İşime yarayan her şey lisede bana katılanlar. Üniversite elbette gereklidir. Fakat doğru okula doğru bölümü ve kabiliyetin olduğunu bir bölümü okuduktan sonra. Meslek belirmek sana kalmış. Sadece işinde iyi olmak için çabalamak lazım.

İngilizcem gerçekten iyi sadece + yönüm olarak bu var. Yani bilmiyorum şu an ailemin bana gösterdiği mesleki teknik Anadolu lisesinde adalet bölümü var zabıt katipliği imiş. Eğer istemezsen avukatlık sınavlarına veya hakimlik sınavlarına girebiliyormuşsun. Ve 11-12.sinifta staj yapıyormussun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı