Mesleklere ilgi olmaması

Niye karamsarlık aşılıyorsun? Evet ülkenin durumu ortada ama hangi meslek olursa olsun işinde gerçekten iyiysen eninde sonunda bir yerlere gelirsin. Kaldıki diyelim olmadı,dünyanın sonu değil. Başka bir iş yaparsın. Tıp okuyup 20 30 bin tl para kazanıp mutsuz olan tonlarca insan var. Gerekirse az para kazan ama mutlu olduğun işi yap.
Sevgi pıtırcıklığıyla bir yere varamazsın, evden dışarı adım atsan hemen anlayabileceğin bir şey zaten. ''Kaldıki diyelim olmadı,dünyanın sonu değil. Başka bir iş yaparsın'' cümlesinin saçmalığından bahsetmiyorum bile milyonlarca işsiz boşuna geziyor zaten. Ayda 20-30 bin kazanıp mutsuz olanların sebebinin işi olmadığından emin olabilirsin. En azından sabah ne yiyeceğini düşünmüyor veya çocuğu herhangi bir yemek, oyuncak, kitap istediğinde alamama gibi bir durum yaşamıyor. Gerçekler acıdır, inanmak istemiyorsan hayal dünyanda yaşamaya devam et.

Sevgi pıtırcıklığıyla bir yere varamazsın, evden dışarı adım atsan hemen anlayabileceğin bir şey zaten. ''Kaldıki diyelim olmadı,dünyanın sonu değil. Başka bir iş yaparsın'' cümlesinin saçmalığından bahsetmiyorum bile milyonlarca işsiz boşuna geziyor zaten. Ayda 20-30 bin kazanıp mutsuz olanların sebebinin işi olmadığından emin olabilirsin. En azından sabah ne yiyeceğini düşünmüyor veya çocuğu herhangi bir yemek, oyuncak, kitap istediğinde alamama gibi bir durum yaşamıyor. Gerçekler acıdır, inanmak istemiyorsan hayal dünyanda yaşamaya devam et.
Ben gerçekleri biliyorum bana anlatmana gerek yok. Tamam, diyelim kazandın hakimlik çok para kazanıyorsun. Peki sonra? 40 50 yıl küfür ederek işe mi gideceksin? Böyle hayat mı geçer? Başka bir iş yaparsından kastım internet çağındayız ne istersen öğrenebiliyorsun,ben ülke olarak söylemiyorum sadece ya da gidersin yurtdışına yaşarsın orda yaparsın işini. Ben kolay demiyorum zaten. Bir işte iyi olmak zor. Türkiye'de çok daha zor. Ama risk alıp konfor alanından çıkmazsan 2 adım ileri gidemezsin. Kusura bakma ama şu devirde neredeyse sınırsız imkan varken sadece üniversiteye bel bağlamak bence ahmaklıktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı