Meslekten Anadolu lisiesine geçmeli m?

KaizenG

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
XPG 3600mhz 2x16
Asus Rog Strix GTX 1080 Tİ
Asus B450 MK II
Ryzen 5 5600
Meslek
Yazılım Öğrencisi
Arkadaşlar merhaba 10.sınıfa gidiyorum meslek lisesinde yazılım okuyorum fakat arkadaşlarım beni Anadolu'da dil okumaya davet ediyorla. R meslekler hakkında konuşup ikna etmeye çalışıyolar. Fakat benim sayısal zekam 0 denilecek kadar az ve henüz gelecek planı yapmadım sizce mantıklı mı? Bana yol gösterirseniz sevinirim. Bir de 11. sınıfın ilk dönemi nakil aldırma imkanım var mı teşekkürler şimdiden.

Hayır, geçmemelisin. Dil okuyup işsiz kalacağınıza; bir meslek öğrenerek freelancer olarak çalışabilir ya da bir şirkete iyi bir maaşla girebilirsiniz. En kötü ihtimalle, mezun olduktan sonra alacağınız dükkân açma izniyle kendi iş yerinizi açabilirsiniz.

TYT'de minimum 30 net yapabiliyorsan ve dilin iyiyse geçebilirsin.

İmkanın var fakat benim şahsi fikrim bölümünü değiştirmemen aynı fikire bende katılmıştım senin zamanlarında. Şu an iyi ki değiştirmemişim diyorum son senen zaten staj okula toplasan 1 sene daha gidiceksin, boşu boşuna kendini yormaya gerek yok devam et meslekten.

Dilim iyi fakat 30 net biraz hayal gibi.

O zaman meslek oku hem dükkan açma belgesi var. Bu arada okula ortam için gitme otur bölümün yazılımsa yazılım öğren kendini geliştir, ileri görüşlü ol.

Dil okurken sayısal çok görmezsin. Hatta hiç görmezsin. 2 saat temel matematik görürsün. Zaten bunu meslek lisesinde de görüyorsun. Tek değişecek şey geleceğini garantileyebileceğin bir şeyden ayrılıp riskli bir okula gitmek. Anadolu lisesinde çalışman lazım. Özellikle dilde rakiplerinden önde olman lazım ki tercümanlık gibi işlerde seni tercih etsinler. Bence meslek lisesinde kal. Yazılım bölümünden devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…