Çözüldü Message: no such element: Unable to locate element hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kkank

Hectopat
Makaleler
7
Daha fazla  
Merhabalar; Selenium ile instagram botu yapmaya çalışırken kişi sayfasında takipçilere tıklatma adımındayım. Aşağıdaki kod hata veriyor sanırım. XPath'i mi düzgün alamadım bilemiyorum ama ne yapmam lazım?

Kod:
self.browser.find_element(By.XPATH, "//*[@id='mount_0_0_82']/div/div/div[2]/div/div/div/div[1]/div[1]/div[2]/div[2]/section/main/div/header/section/ul/li[2]").click()

Hatayı okursanız sorunun ne olduğunu da anlayabilirsiniz aslında. Kodda yazan //*[@id='mount_0_0_82']/div/div/div[2]/div/div/div/div[1]/div[1]/div[2]/div[2]/section/main/div/header/section/ul/li[2] konumlu elementin bulunamadığını söylüyor.

Sağ tık > İncele yaparak konumu gözden geçirip doğru olup olmadığını bir kontrol edin.

Merhaba; Selenium ile Instagram botu yapmaya çalışırken kişi sayfasında takipçilere tıklatma adımındayım. Aşağıdaki kod hata veriyor sanırım. XPath'i mi düzgün alamadım bilemiyorum ama ne yapmam lazım?

Kod:
self.browser.find_element(By.XPATH, "//*[@id='mount_0_0_82']/div/div/div[2]/div/div/div/div[1]/div[1]/div[2]/div[2]/section/main/div/header/section/ul/li[2]").click()[/CODE
[/QUOTE]
Cevap bulabilirseniz iyi olur ben de aynı sorunu yaşıyorum.

Hatayı okursanız sorunun ne olduğunu da anlayabilirsiniz aslında. Kodda yazan //*[@id='mount_0_0_82']/div/div/div[2]/div/div/div/div[1]/div[1]/div[2]/div[2]/section/main/div/header/section/ul/li[2] konumlu elementin bulunamadığını söylüyor.

Sağ tık > İncele yaparak konumu gözden geçirip doğru olup olmadığını bir kontrol edin.
Ya haklısınız da, izlediğim videolarda ki gibi, oraya gelene kadar ki aşamalarda ki gibi yapıyorum ancak işe yaramıyor. İncele bölümünde o kısmı kapsayan alt ve üst satırlara bile denedim Xpath kopyalayarak yapmayı ama olmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı