Arkadaşlar sorularıma birkaç cevap geldi ama tatmin edici cevap gelmedi. Ben de aleti satın aldım ve bir süredir kullanıyorum. Deneyimlerimi paylaşayım ki merak edenlere ışık olsun.
1. Steam oyunlarının hepsinin VR versiyonlarını kırılmış halde bulmak zor. Zaten kablo ile bilgisayar başında oyun oynamak pek hoşuma gitmedi.
2. Kendi mağazasının oyunlarını Rokie Side Quest isimli bir program vasıtasıyla bedavaya kurabiliyoruz. Fakat kurulumu oldukça zahmetli ve biraz da virüs kapma riski var. Eğer kriptolarda vs paranız varsa dikkatli olmanız lazım. Tüm şifreleriniz çalınabilir.
3. Pili film izlerken 2 saat filan gidiyor. Oyun oynarken 1 saat civarı gidiyordu bende. Sonra şu linkteki kafa bandını 1500 TL maliyetle satın aldım. Şimdi pili 4-5 saat civarı rahat gidiyor. Pil derdini çözmek için 1500-2000 TL ödemeniz gerekiyor. Fakat bu aldığım kafa bandı sadece pil sorununu çözmedi, büyük bir yüz yapım olduğu için yüzümü acıtan cihazın yüzüme baskısını da azalttı. Cihaz kafamda artık daha stabil duruyor, ikide bir arkadan sıkmak zorunda da kalmıyorum.
4. Meta 3 ile sinema keyfi muhteşem. Başlarda gözünüz biraz yorulsa da sonradan alışıyorsunuz. Bigscreen diye bir sinema uygulaması var; içerisinde netflix, disneyplus filan var. Açtığınız içerik sinema ortamında karşınıza çıkıyor. Disney'e çok gıcık oldum çünkü içeriklerinin çoğu 720 ve 1080p. Henüz 4k bir içerik çıkmadı. Halbu ki oldukça da ciddi bir meblağ ödüyoruz.
5. Vr oyunları genelde tek düze, hemen hemen hepsinde ya kılıç sallıyorsunuz, ya yumruk atma benzeri hareket yapıyorsunuz ya da tırmanıyorsunuz. Geniş bir eviniz yok ise pek kullanışlı olmuyor. Oturarak VR oyun oynamak ayakta oynamak gibi keyif vermiyor. Evinizin geniş olması bu açıdan çok önemli.
6. Gözlük ile kullanımı zor. Gözlüğün camı VR lenslerini çiziyor ve çizikler çok rahatsız edici oluyor. Bir aparat var mı bilmiyorum fakat araştırma aşamasındayım. Hanım, gözlük kullanmak zorunda çünkü.
7. Ben bu cihazı yurtdışından getiren birinden 22.000 TL ye aldım. Verdiğim parayı fazlasıyla hakediyor. Resmen 300 inç bir sinema salonu oldu evimde. Üstelik kimseyi rahatsız etmeden izliyorum filmlerimi.
8. Bluetooth kulaklık başlı başına bir sorun çünkü gecikme oluyor. Cihazın sağ tarafında kablolu kulaklık için jack var, onu kullanmak gerekiyor. TypeC çıkışını kapatıp TWS kulaklıkla da bu sorun çözülebilir ama makinenin her tarafına bir şeyler takmak çok hoşuma gitmez ayrıca kaliteli bir TWS kulaklık da en az 3-4.000 TL maliyet demek. Elimdeki normal bluetooth kulaklıkları kullanamamak üzdü açıkcası.
Özet:
Korsan oyun var, uygulamaya para verme zorunluluğu yok, bluetooth kulaklık gecikme yapıyor, orjinal bandıyla kesinlikle kullanılmaz, 1500-2000 maliyetle geliştirilmiş bir pilli bant almanız lazım. Ürün çok güzel, sinema sever birisi iseniz ve youtube da çok dolanıyorsanız kesinlikle almalısınız.