Meta Quest 3 sadece oyun için mi kullanılıyor?

dilandeniz

Centipat
Merhaba bu Meta Quest 3 marka VR gözlük sipariş verdim ama ilk defa böyle bir ürün kullanacağım, bu ürün sadece oyun ve eğlence amacı icin mi kullanılır? Yoksa VR ve bilgisayarım ile eşleştirerek VR gözlük işlerimde de kullanabilirim. Ayrıca telefonum da veya bilgisayarım da olan VR videoları VR gözlük aktarabilir miyim? Bir de yanında VR gözlük PC'ye macrobot link kablosu - Meta Quest 3 ve 2 ile uyumlu - 5mt, 5Gbps USB 3.2 hızlı veri aktarımı, hızlı şarj USB-C ve veri aktarımı konusunda iyi midir? Bağlantı kopma sık sık yaşar mıyım? Kullanan varsa bilgi verirse sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (30).png
    170,2 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:

Bahsettiğin kablo iyidir, ne iş yapacaksınız VR'da? Ona göre cevap vereyim. Türkçenizden VR'da ne gibi bir işinizin olabileceğini merak ettim açıkçası

Virtual desktop olarak kullanabilirsiniz. Kendi deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki çok etkileyici oluyor. Tüm görüş alanınızı ekranlarla kaplayabilir, istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Çözünürlük olarak tatmin edici bir seviyede. Negatif yanı ise uzun süreli kullanımın pek mümkün olmaması. Ağırlık zaman geçtikçe kendisini daha çok hissettiriyor ve pek konforlu bir deneyim sunmuyor.

Şahsi fikrim bunun haricinde genel kullanıcı için sunabilecekleri sınırlı. Oyun konusunda da yüksek prodüksiyonlu işler çok nadir çıkış yapıyor. Potansiyeli çok yüksek bir teknoloji ancak son kullanıcı için günlük hayatta aktif kullanılacak bir alet olduğunu düşünmüyorum. Çok yakın gelecekte bu durum değişecektir. Siz de bu teknolojinin nimetlerinden erken faydalananlardan olmuş olursunuz.

Öncelikle ne için kullanmak istediğini yazmalısın. Sana yapabileceğin basit şeyleri söyleyeyim. 3 boyutlu tasarımları incelemek için q3 gibi yüksek çözünürlüklü Sg başlıkları şart oldu. 3 boyutlu grafik tasarımcılarının çoğu sg ile son incelemeleri yapar. Sanal gerçeklik başlığıyla film izlemek muhteşem bir şey, mutlaka denemelisin. Steam de bir çok sg video oynatıcı var. Spor yapmak için biçilmiş kaftan. Kardiyo çalışmak için daha eğlenceli bir şey yok. özellikle de evinde yeterince alan varsa.

Hocam kardiyo yaparken gözlük sallanıp sallanıp duruyor pek de kullanışlı değil.

Evet hocam Quest 2'de öyleydi Quest 3 alacağım bu hafta.
Quest lere için strap denilen aparatlar var. Onlardan alırsan spor yaparken başlık sallanmaz. Mesela rift serilerinin başlıkları adam gibi yapılmıştı ama quest lerde fiyatı çok abartmamak için kumaştan uydurma bir şey koyup birde utanmadan meta elite strap diye bir şey çıkardı. Örneğin valve index ve pico 4 ün de kask kısımları adam gibi. Ne yazık ki meta nın satış politikası uygun fiyata başlık satıp extra ıvır zıvırı daha sonra satmak. İşletmede buna gillete taktiği deniyor. Onlarda ucuza sapını satıp bıçağı pahalıya satıyorlar.

Burda extra strapler incelenmiş. Burda da dediği gibi bunları almassan questin pek tadı çıkmıyor.

Evet hocam ben bobovr M.2 Plus kayışla kullanıyordum bu sefer de bobovr M3 mini aldım. M.2 Plus ile gözlüğü yüz süngerini çıkarıp kullanabiliyordum aynısını M3 Mini'de de yapabilir miyim acaba? Bu arada gözlük M.2 Plus ile bile hızlı hareketler için fazla sallanıyordu.

Quest 3 için ücretsiz kullanabileceğim virtual desktop programı mevcut mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…