Bir kere Joey öyle herhangi bir karakter değil. Yol üstünden geçen zombiyi öldürtür gibi öldürtemezsin. Daha yakışır bir ölümü hak ederdi. Ellie yan gözle baktı diye hiç düşünmeden tanımadığı bir adamı kesip biçerken, hamile bir kadını ve köpekleri öldürebilirken, finalde babası yerine koyduğu Joey'in ölümüne sebep olan Abby'i nasıl serbest bırakabiliyor? Üstüne üstlük bunu Abby parmaklarını ısırıp kopardıktan sonra yapıyor. Kızın Joey'den öğrendiği ve ona hatıra kalan gitar çalma aktivitesini de elinden almış oldular. Akıl alacak iş değil.
Ayrıca Abby'nin bölümleri beni aşırı baydı. Hiç tanımadığımız ve ısınamadığım bir karakterin hikayesini oynattılar. Neredeyse Ellie ile oynadığımız bölümler daha az veya bana öyle geldi. Last of Us 3 çıkarmamak için hikayeyi bu şekilde sonlandırmaya karar verdiler herhalde. Başka açıklama bulamıyorum. Genel olarak hikayenin gidişatında sorun görmedim. Abby'nin neden takıntılı bir şekilde Joey'i aradığına anlam verilebilir. Joey'de pek masum biri sayılmazdı.