Metallica mı Megadeth mi?

Sizce hangisi?

• Metallica

Oy: 6 28,6%
  • Megadeth

Oy: 11 52,4%
  • İkisi de bu müziğin önemli grupları. Ayrım yapmak anlamsız.

Oy: 4 19,0%

• Oy verenlerin toplamı
    21
Makaleler
24
Yer
Valisiz Vilayet, Bandırma!
Merhaba.

Biliyorum inanılmaz tartışmaya açık ve lince açık bir konu.
Ancak yıllardan beridir süregelen bir konu aynı zamanda.

Müzik zevklerinizi merak ediyorum.

Not: İkisini de severek dinliyorum ancak elbette ki birini daha fazla. Rengimi en sonunda belli edeceğim.

İki grup da belirli konularda kendilerini iyi derecede kanıtlamıştır. Metale olan katkılarını sorgulamamak gerek.
Burada merak ettiğim şey şahsen size daha iyi gelen, müziğini ruhunuza gıda olarak aldığınız grup.

Son düzenleme:
Şahsen kendi yorumumu yapmam gerekirse belki de bebekliğimden beridir Metallica dinledim. (Annem ve babam sıkı Metallica severdir. Küçükken benim de olduğum yolculuklarda hep arka planda Metallica açık olurdu.)

Çok severim ve halen daha dinlerim. Hatta mesajı yazdığım sırada arkada Fade to Black açık.

En beğenilmeyen albümlerine kadar dinledim (Load&ReLoad). Burada kesinlikle tarzda biraz da olsa değişim mevcut. Her grup yeni şeyler denemeli aslına bakılırsa. İnsan hayatı gibi. Değişiklikler yapmak gerek.

Megadeth'i yaklaşık 1.5 sene önce dinlemeye başladım. Grubu sevdim hakikaten inanılmaz iyi işler var.
Rust in Peace, Peace Sells, Sweating Bullets gibi.
Ancak sevemediğim tek konu Mustaine'in sürekli gidip gelen psikolojisi. Gruba şahsen yansıdığını düşünüyorum bunun.

Friedman gibi bir adamın ayrılmasına nasıl sebep olursun lan deli adam?

Grup çizgisi ve tekniği anlamında konuşmak gerekirse bunu neredeyse hiç bozmadıklarını düşünüyorum. (2000 sonrası albümlere kadar.)
Gerçi Metallica da St.Anger ile karizmayı çizdirmişti.

Megadeth'in şarkılarında bir doyum var. Bunu kabul etmemiz gerek.
Metallica da bence öyle. Ancak Metallica insanı daha kolay etkileyip gaza getiren bir etkiye sahip.
Ve popülerliği daha fazla.

Birkaç yorum daha yaparım ancak konu biraz daha ilerlediğinde.
Bilmem ne kadar katılırsınız ancak şimdilik bu yönde bir fikir belirteceğim.

Hocam konu bu iki grup için sadece.
İleride büyük bir anket açmayı düşünüyorum şahsen.

Metallica yı Metallica yapan, D.Mustaine ve cliff Burton dur esasında.
Dave' in, Killl am all ve Ride The ligtning de besteleri ile vardı. Onun ayrılmasından sonra A.J.F.A albümüne kadar Cliff Grubu taşıdı ve ruh kattı. Sonrasında tökezlemeler başladı.

Black albümü çıktığında fanların memnuniyetsizliğine, tepkilerine sebep olmuş, sonrasına yapılan Load, Re-Load albümleri ile tarzları ciddi şekilde değişmiştir. Ben severim bu iki albümü ama Metallica Albümünden saymam. Sonrası zaten benim için yok. Jason Yerine gruba alınan R. Trujillo şovmen bir adam, Ruh katacak, özgün beste yapabilecek yetkinliği yok. Sadece sahnede işe yarıyor.

Ordan sona yapılan tüm albümler ruhsuz, tatsız tuzsuz. Panayır bozması. Artık döner sermaye için çalışıyorlar, Albüm yapmalarının amacı grubu güncel tutmak, konserler verip cukkayı doldurmak.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı