Bilgilendirme: Technopat, her türlü uyuşturucu ve zararlı maddeye karşıdır. İnsanların, ne için olursa olsun, kendilerine zarar veren maddeler kullanmaları kesinlikle karşı çıkmaktadır.
İlk önce şunu belirtmek isterim: Bu merak için açılmış bir konudur. Bu konuyu açmamda etken olan şey ise, ülkemizde her geçen gün uyuşturucu kullanarak hayatını kaybeden insanların kullanmış olduğu uyuşturucular vb. etkenlerin en dibine inerek bilgi vermektir. (Konuya +18 yazıcaktım ama yanlış anlaşılabilir diye yazmadım.)
Yöneticiler sakıncalı gördüğü halde bana ceza vermek yerine konuyu silerler ise bu durumdan memnun olurum.
Dünyanın en zararlı uyuşturucusu ''
METAMFETAMİN''
Metamfetamin (kristal meth); uyarıcı özelliği olan sentetik bir maddedir. Bir çok uyuşturucu gibi, 6-24 saat süren güçlü bir öfori; dolayısıyle bağımlılık yapma yeteneğine sahiptir.
- ABD piyasasında bulunmaktadır. Ancak madde, kaçak üretimi ile tanınmıştır.
- Efedrin molekülünü hidrojenize ederek kolayca elde edilebildiğinden ötürü hemen hemen her yerde üretilebilmektedir. “Meth lab” de denilen bu yerler, üretimi sırasında çıkan fosfattan ötürü kırmızı bir bir renge boyanır ve kedi idrarı kokusuna sahiptir. Ülkemizde pek yaygın değil lakin bağımlısı her geçen gün artmaktadır.
GEÇMİŞİ
İlk 1919′da Japonya’da kimyacı Akira Ogata tarafından sentez edilen methafetamin, II. Dünya Savaşı’nda askerlerin uyanık kalması için her iki tarafça da kullanılmıştır. Nazi’lerin özellikle Hitler’in yoğun kullandığı bilinmektedir.
- Depresif durumlar ve zayıflama amacı ile kullanılan madde yaklaşık 10 yıl içinde suistimal edilmek üzere sokaklara düşmüştür. Kaliforniya ve Hawaii’den başlamak üzere tüm ABD’ye yayılmış, 1970′de hükümet tarafından reçetesiz satışı yasaklanmıştır.
ETKİLERİ
- Beyin kimyasını bozup depresyona yol açtığı bilinmektedir. Bağımlılarında kalıcı anhedoni oluşmaktadır. Eroin’den daha kuvetli bağımlılık yaptığı ileri sürülmüştür.
Kimse burada "romantik" bir gece geçireceğini düşünmez ama metamfetamin bunu değiştirir.
Kaynak :
Metamfetamin - Vikipedi
Uyuşturucu Maddeler Hakkında Bilgiler İçerir Kaynak Site
Metamfetamin Fotoğrafları - Narkotik İncelemeler - National Geographic Channel - Türkiye