Meta'nın Geliştirdiği Twitter-Instagram Karışımı Uygulama Threads'ın Google Play Store Görüntüleri

Daha evvel Twitter'a rakip olması planlanan, 2021 gibi iptal edilip son zamanlarda gündeme gelen, Meta tarafından geliştirilen Threads'ın Google Play Store'da uygulama ekran görüntüleri ve açıklaması ortaya çıktı. Muhtemelen çıkmaya hazırlandığı için şu an her kullanıcı Play Store'da arattığında göremiyor.

Play Store'daki ekran görüntülerinin birleştirimiş hâli:

Ekran görüntülerinden yola çıkarsak;
  • Instagram'daki kullanıcı adıyla kullanabilme,
  • Instagram'daki beğeni, yorum ve paylaşım ikonlarının aynılarıyla etkileşim kurma,
  • Retweet etme, yani yeniden paylaşma,
  • Zincir oluşturabilme özellikleri olacak.
Özellikleri kaynaktan aldım ama zincir oluşturabilme özelliğinin ne olduğunu ben de bilmiyorum. Ama daha evvel Yusuf İpek'ten "Instagram'ın çıkacak Twitter'ı" tarzında bir şey duymuştum ve dağıtık platform olacağından bahsetmişti. (Videoyu şimdi bulamadığım için atamadım.) Eğer kaynağın zincir oluşturmadan kastı oysa Meta gibi bir şirketten dağıtık platform görmüş olacağız. (Bkz. Dağıtık Platformlar Özgür Sosyal Medya (Mastodon) - Yusuf İpek )

Kaynak: Meta’nın Threads Uygulaması Play Store’da Görüldü

Bu da unutulup gidecek.
Ama markanın sahibi Meta. Pek de unutulmayabilir. Hele Meta'nın en çok önem verdiği Instagram'ın alt bir uygulamasıysa Meta unutturmamak için çaba gösterebilir. Zira Instagram'la çok detaylı ilgileniyorlar.

Önceden Threads diye Instagram Messenger kafası bir uygulaması vardı zaten. İsme sadık kalınıp 2. Facebook yapıyor.

Önceden Threads diye Instagram Messenger kafası bir uygulaması vardı zaten. İsme sadık kalınıp 2. Facebook yapıyor.
Evet zaten haberde de ona değindim. Zaten açıklamanın bulunduğu fotoğrafın en üstünde uygulamanın adı da yazıyor. Instagram'la bağdaştırılmış Twitter tarzı bir şey olabilir.

Uygulama erişime açıldı arkadaşlar. App Store'da var mı bilmiyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…