Arkadaşlar hep böyle şeyler söyleniyor. Geçenlerde uzay istasyonu mu ne geçecek dediler bakın dediler. Baktım hiç bir şey göremedim o saat. Şimdidde meteor yağmuru var bakın dediler yok yine yok göremedim. İzmir'de yaşıyorum bende mi sorun var yoksa Türkiye'den mi görülemiyor?
Meteor yağmurunu görememenizin nedeni havadan ve şehir ışıklarından kaynaklı. Ama ISS çok rahat bir şekilde görülebiliyor (turuncu bir yıldız gibi).
Telefonunuza "ISS Detector" uygulamasını indirerek saat kaçta, hangi yönde, hangi yükseklikte gözükeceği gibi bilgileri görebilirsiniz. Mesela en yakın 19 Ağustos günü gözükecek. (Aydın'a göre saat 20:30.12-20:34.42 saatleri arasında gözükecek, İzmir'de de muhtemelen bu saatlerde gözükür).