Çözüm Metin2 "create no appropriate device" hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Memox2707

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Intel Arc A750 ekran kartı kullanıyorum ve son gelen 4876 güncellemesinden sonra Metin2 TR de (create no appropriate device) hatası alıyordum ve günlerce uğraş sonucunda çözümü kendim buldum. Window10 ve Windows 11'de d3d8.dll doyasının olmamasından dolayı bu hatayı aldığımı gördüm ve bu DLL dosyası olmadan çözünürlük ayarlanmıyordu ve oyuna girmiyordu. Sanırım oyun eski olduğu için DirectX 8 ile çalışıyor yeni gelen ekran kartı driveri de bu DLL'yi kaldırıyor ondan dolayı oyun bu Metin2 "create no appropriate device" hatasını veriyor bazı arkadaşlar CRU programı ile çözünürlük değiştirerek hatayı çözmüşler bende işe yaramadı. Neyse çok uzattım ihtiyacı olanlar bu hatayı alanlar bu DLL dosyasını Metin2 oyun dosyalarının olduğu yere atmanız gerekiyor. İnşallah sizde de işe yarar. Kolay gelsin. Linki aşağıya bırakıyorum.

MEMOX.7z
Şifre: Memox.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden şifrelediniz veya 7z formatında yüklediniz anlamadım. Her sistemde 7z gibi formatları açacak programlar bulunmuyor. Alternatif link sunayım.

DirectX'in eski sürümünü kullanan oyunlarda yanında gelmesi gereken bir DLL. Ayrıca, bildiğim kadarıyla Metin 2 DirectX 9 güncellemesi almıştı.

Neden şifrelediniz veya 7Z formatında yüklediniz anlamadım. Her sistemde 7Z gibi formatları açacak programlar bulunmuyor. Alternatif link sunayım.

DirectX'in eski sürümünü kullanan oyunlarda yanında gelmesi gereken bir DLL. Ayrıca, bildiğim kadarıyla Metin2 DirectX 9 güncellemesi almıştı.

Tüm Windows sürümlerinde "7Z" formatını açmak için otomatik sistem programı yok mu hocam? Ben mi yanlış biliyorum?

Çok teşekkür ederim. Intel Arc A750 ekran kartlı sistemde 2 gündür bu problemi çözmek için uğraşıyorduk. Her yolu denedik. Ekran çözünürlük ayarları vs vs. olmamıştı. Tek de çözdük. Metin2 yüklediğiniz klasöre gidin ve içerisine atın. Bu kadar basit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden şifrelediniz veya 7z formatında yüklediniz anlamadım. Her sistemde 7z gibi formatları açacak programlar bulunmuyor. Alternatif link sunayım.

DirectX'in eski sürümünü kullanan oyunlarda yanında gelmesi gereken bir DLL. Ayrıca, bildiğim kadarıyla Metin 2 DirectX 9 güncellemesi almıştı.
DirectX 9 güncellemesi aldı evet ama nedense DirectX 8 dll dosyaları olmadan çalışmıyor metin2 biraz sorunlu bir oyun zip olarak şifreli atmamın nedeni google direkt olarak atılar dosyalarda linkleri engelleye biliyor

d3d8.dll
Şifre ile açamayanlar burdanda indirebilir

Son düzenleme:
Hocam sağ olun bugün ARC A750 kartlı sisteme geçtim sorunu çözememiştim. Bu dll dosyasına nereden ulaştınız acaba?
Bu dll dosyasını metin2 hd grafikler diye bi mod paylaşılmış başka bir forumda çok önceden o modu denerken bi baktım hata gitti sonra dosyaları eleyerek fark ettim ki sorun bu dll dosyasındaymış bende aldım dll yi kullandım modu kullanmadım mod çok kasıyordu ama dll işime çok yaradı birileririn işine yarar diye paylaştım https://forum.turkmmo.com/konu/3503646-metin2yi-full-hd-grafiklerde-oynayin/ bu linkteki arkadışın paylaştığı modu denerken keşfettim yani tesadüf eseri

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı