Mevcut hat değerlerim ile en fazla kaç Mbps hız alabilirim?

Makaleler
1
Yer
Ankara
Kullandığım ağ donanımı ASUS DSL-N17U (donanım yazılımı sürümü: 1.1.2.3_790)

İlgili ekran görüntüleri:

Ek olarak "kararlılık ayarı" ne işe yarıyor? Bu ayarı düşürdükçe "Max Rate" değeri arttığı için düşürmüştüm.

Son düzenleme:

Kararlılık ayarının ne oldugunu bilmemekle birlikte hocam şu anda saglıklı olarak 50 Mbps alabileceginizi düşünüyorum hattınız şu an 95 Mbps'e destekliyor ama her Mbps arttıgında SNR değerinde düşme oluyor ondan dolayı saglıklı bir internet kullanmak için 50 Mbps uygun eğer tesisatda yenileme yaparsanız 100 Mbps alabileceginizi düşünüyorum.

75 Mbps'lik paket alabilirsin. Uploadda ise şu an 31 Mbps upload alabilirsin fakat en fazla 5 Mbps veriliyor. Büyük ihtimalle dolaba yakınsın birazcık hat zayıflaması fazla geldi. Güzel bir CAT 6 ile yenilersen iç tesisatını belki 100 alırsın denemeden göremeyiz. Ve kararlılık ayarı ne oluyor demişsin. O hattındaki SNR düşürdükce hızın artar fakat paketin 24 ise sen 24 alıyorsan. İstersen 2'e düşür üstüne çıkmaz. Fakat paketin 100 ise sen 80 alıyosan artar. Ve ya hatta bir kopma oluyorsa SNR arttırıp kopmayı önleyebilirsin.

100 Mbps alabilirsin. Ben de benzer bir hat ile 100 Mbps kullanıyorum. 85-90 arası geliyor speedtest'te indirme olarak da 10-11 MB/s geliyor.

İnternet hizmetimi D-Smart sağlıyor ve sanırım 75 Mbps paket sunmuyor.
Ayrıca NetSpeed altyapı sorgulamasında Santral/Saha Dolabına olan mesafe 120 metre ve maksimum 79 Mbps diyor.

İnternet hizmetimi D-Smart sağlıyor ve sanırım 75 Mbps paket sunmuyor.
Ayrıca NetSpeed altyapı sorgulamasında Santral/Saha dolabına olan mesafe 120 metre ve maksimum 79 Mbps diyor.

Banada 501 metre 39 Mbps diyor. Altyapıda ölçüm yaptırdım 60 Mbps çıktı. Genelde siteler tam doğruyu söylemiyor.

Hattım ile mümkün olan hızın tamamını almak istiyorum fakat D-Smart'ın 75 Mbps gibi bir ara paketi olmadığı ve hali hazırda aktif olan taahhüt süremin bitmesine yaklaşık 1 yıl olduğu için, bu hat üzerinden 100 Mbps paket satın alınabilir mi? Ne kadar sağlıklı olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…