Çözüldü Mevcut Lisansı Yeni Bilgisayarda Kullanmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hakfid

Kilopat
Katılım
10 Aralık 2015
Mesajlar
194
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Turkcell - Security Access Services Admin
Herkese merhaba arkadaşlar, 15 gün içerisinde yeni bir sistem toplayacağım. Ancak mevcutta kullandığım Windows 10 Pro'yu yeni sisteme nasıl kurabilirim tam olarak bilemiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Şu an Windows 10 Pro kullanıyorum ve en ufak bir sıkıntı bile yaşamadım. Ancak yeni alacağım sistem için Windows 10 ISO dosyası oluşturmak istediğimde Windows 10 Pro seçeneği çıkmıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Son olarak hâlihazırda kullandığım Windows 10 Pro'nun KEY bilgisini alarak yeni sistemde sorunsuz bir UEFI temiz kurulum yapabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an kullandığınız lisansı kutulu olarak aldıysanız lisans kodunu yazarak kolaylıkla aktarım yapabilirsiniz. Ama OEM lisans ise bunlar tek atımlık baruttur. Kullanılan anakarta gömülür, başka bilgisayarda kullanamazsınız. Bu yüzden ucuzlar zaten. 80-100 liraya çok rahat bulunuyor Windows 10 Pro OEM lisansı. İstiyorsanız Microsoft ile iletişime geçin anlatın durumunuzu, belki bir çıkar yol gösterirler. Pek sanmıyorum bu konuda yardım edeceklerini.
 

Elimde kutulu bir Win Pro 7 32bit var. (henüz hiç açılmamış ) Ben Win10 64bit indirip KEY'i yazsam iş görür mü?
 
Windows 7 kodunu Windows 10'da kullanamazsınız. Yükseltme yapıp, AIDA64 programı ile Windows 10 kodunuzu öğrenebilirsiniz.
Ben bir de şöyle anlatmaya çalışayım. Zamanında yani daha Win10 çıkmadan önce Win7 Ultimate kullanıyordum. Sonrasında Win10 Pro 64 Bit'e yükselttim ve şu an elimde bulunan KEY sizin de belirttiğiniz gibi tek atımlık olan cinsten sanırım (yani herhangi bir ücret ödemedim ama gerek Win7 kullanırken gerek Win10 kullanırken en ufak bir sorun dahi çıkmadı karşıma). Benim asıl sorum şu aslında, ben Win 10 Pro'yu nasıl indirebilirim? Yukarıdaki ekran görüntüsünde ISO dosyası yapabilmek için Win10 Pro seçeneği çıkmıyor. KEY işini bir şekilde hallederiz elbet
 

Benim eski laptop'ta OEM lisansı vardı. Yeni aldığım pc de sorunsuz çalıştı.
 
Benim eski laptop'ta OEM lisansı vardı. Yeni aldığım pc de sorunsuz çalıştı.
Mevcutta OEM lisansını yeni kuracağım Win10'da deneyeceğim zaten olur da çalışmaz ise farklı yöntemler deneriz artık. Benim asıl sorunum Win10 Pro'yu nasıl indireceğim idi. Onun yanıtını da aldım. Herkese iyi forumlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…