Merhaba, 16 GB RAM'i 32 GB'a yükseltmek istiyorum ama sipariş bilgilerimle CPU-Z SPD ekranı eşleşmiyor gibi. Acaba bilmediğim bir şey mi var? Bu durumda 5600 MHz RAM mi almalıyım?
Merhaba, 16 GB RAM'i 32 GB'a yükseltmek istiyorum ama sipariş bilgilerimle CPU-Z SPD ekranı eşleşmiyor gibi. Acaba bilmediğim bir şey mi var? Bu durumda 5600 MHz RAM mi almalıyım?
Ram frekanslarını anakart otomatik belirler. Sürekli yüksek performans almak istiyorsanız BIOS üzerinden RAM MHz değerinizi yükseltebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gerekenler:
* RAM' in kendi sunduğu değerin üstünde yük bindirmemeniz paketinde 5600MHz yazıyorsa daha yüksek ayarlamayın.
*Anakart güç kontrolünü kendi yapmıyorsa RAM e giren gücü arttırmanız gerekir.
En kolay yolu yeni bir bios kullanıyorsanız. BIOS ana ekranındaki D.O.C.P profillerinden birini seçmenizdir genelde parçanın sunduğu max performansı ayarlar.
Ayrıca aciliyetiniz yoksa RAM almanızı önermem şuanda yaşanan bazı olaylar yüzünden RAM fiyatları 9 10 katına çıkmış bulunmakta gelecekte tekrar düşecektir.
RAM frekanslarını anakart otomatik belirler. Sürekli yüksek performans almak istiyorsanız BIOS üzerinden RAM MHz değerinizi yükseltebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gerekenler:
* RAM'in kendi sunduğu değerin üstünde yük bindirmemeniz paketinde 5600MHz yazıyorsa daha yüksek ayarlamayın.
*Anakart güç kontrolünü kendi yapmıyorsa RAM'e giren gücü arttırmanız gerekir.
En kolay yolu yeni bir BIOS kullanıyorsanız. BIOS ana ekranındaki D.O.C.p profillerinden birini seçmenizdir genelde parçanın sunduğu Max performansı ayarlar.
Ayrıca aciliyetiniz yoksa RAM almanızı önermem şu anda yaşanan bazı olaylar yüzünden RAM fiyatları 9 10 katına çıkmış bulunmakta gelecekte tekrar düşecektir.