Merhaba Arkadaşlar,
Geçen sene aldığım Casper marka kasanın bazı parçalarını değiştirmek istiyorum . Yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle mevcut sistem ;
PEGATRON IPXSB-H61 Socket 1155
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz
DDR3 8,00 GB (4,00 GB * 2) 1333 Mhz
ATI Radeon HD 6510
-----------------------------------------
Açıkçası kafamda pek bir şey ... Uzun zamandır uzak kaldığımdan konudan bihaberim
İşlemcimle RAM'i değiştirmeyi düşünmüyorum
İlk olarak anakartı değiştirmek istiyorum (200 lira civari ayırmayı düşünüyorum )
Mevcut anakart tan işlemciyi söküp başka bir anakartta kullanabilir miyim?
Cevap Evet ise,
Yeni alacağım anakart H61 chipsetine mi sahip olmalı?
Cevap Hayır ise,
Hangi chipsetlere bakmalıyım ? veya bir öneriniz var mı?
-------------------------------------------------------
Ekran Kartı ise; açıkçası çok bir sıkıntım yok bi Diablo 3 oynuyorum onuda en yüksek ayarlarda oynuyorum sadece çok yaratık gelince veya çok hareketli büyülerde donma yapıyor .
Eskiden ATI nin '10' düşük performanstı hala ölemi bilmiyorum ama biraz o sonda ki 10 rahatsız ediyor açıkçası birde windows'un performans bilgilerinde işlemci ile RAM 7,6 alırken Ekran kartının 5,5 alması
en fazla 300-400 harcamayı düşünüyorum
Mevcut anakarta her hangi bir Ekran kartı takabilir miyim ?(GDDR3 GDDR5 v.b.) yada anakartımın tüm özellikleri ile destekleyeceği maksimum özellikler nelerdir?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Amacım sistemi güncel tutmak.
örneğin GTA V yüksek kalite oynamak
Şimdiden cevaplarınız ve emeğiniz için teşekkürler.
Saygılar...