Mevcut sistemi yükseltme - PEGATRON IPXSB-H61

ccerss

Hectopat
Merhaba Arkadaşlar,

Geçen sene aldığım Casper marka kasanın bazı parçalarını değiştirmek istiyorum . Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle mevcut sistem ;
PEGATRON IPXSB-H61 Socket 1155
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz
DDR3 8,00 GB (4,00 GB * 2) 1333 Mhz
ATI Radeon HD 6510
-----------------------------------------
Açıkçası kafamda pek bir şey ... Uzun zamandır uzak kaldığımdan konudan bihaberim

İşlemcimle RAM'i değiştirmeyi düşünmüyorum

İlk olarak anakartı değiştirmek istiyorum (200 lira civari ayırmayı düşünüyorum )

Mevcut anakart tan işlemciyi söküp başka bir anakartta kullanabilir miyim?
Cevap Evet ise,
Yeni alacağım anakart H61 chipsetine mi sahip olmalı?
Cevap Hayır ise,
Hangi chipsetlere bakmalıyım ? veya bir öneriniz var mı?
-------------------------------------------------------
Ekran Kartı ise; açıkçası çok bir sıkıntım yok bi Diablo 3 oynuyorum onuda en yüksek ayarlarda oynuyorum sadece çok yaratık gelince veya çok hareketli büyülerde donma yapıyor .
Eskiden ATI nin '10' düşük performanstı hala ölemi bilmiyorum ama biraz o sonda ki 10 rahatsız ediyor açıkçası birde windows'un performans bilgilerinde işlemci ile RAM 7,6 alırken Ekran kartının 5,5 alması
en fazla 300-400 harcamayı düşünüyorum

Mevcut anakarta her hangi bir Ekran kartı takabilir miyim ?(GDDR3 GDDR5 v.b.) yada anakartımın tüm özellikleri ile destekleyeceği maksimum özellikler nelerdir?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Amacım sistemi güncel tutmak.
örneğin GTA V yüksek kalite oynamak

Şimdiden cevaplarınız ve emeğiniz için teşekkürler.
Saygılar...

Casper ve o ana kart varken bu sistemi yükseltmen biraz zor. Önce ana kartını değiştir sonra RAM ve işlemcin fena değil birde iyi bir ekran kartı alırsan işini görür.

Sen sadece ekran kartı satın al
Örnek; GTX660 AMD7870 gibi para nereye yeterse. Birde kasadaki güç kaynağını kontrol et bakalım kaç Watt mışş?

- - - Güncellendi - - -

Senin kasanda varolan ekran kartı HD6510 hakkında Recep Baltaş'ın yazısı : https://www.technopat.net/forum/masaustu-bilgisayarlar/1720-amd-radeon-hd-6510-dikkat.html

Birde konuda Burak Alkan'ın serii fırça darbelerinide okuyabilirsin, hem eğlence hemde tecrübe açısından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı fikirdeyim , ayırabileceğim parayı optimum şekilde kullanmaya çalışıyorum bunun içinde eldeki parçaları da kullanmayı düşünüyorum. Aklıma takılan bir kaç şey var . Mesela , H61 chipset yerine başka chipsetli anakart kullanabilir miyim ? ve önerin var ? aynı şekilde ekran kartı içinde geçerli.

Sahip olduğun işlemciden sonra 2 yeni versiyon daha çıktığından çeşitleri hakkında bilgim yok ama ekran kartı konusunda net bir bütçe belirtirsen cevaplar gelir ki cevaplarda hep ekran kartı değişimi yönünde olacak çünki bütçe kısıtlı sanırım.

İlgin için teşekkürler , önerdiğin ekran kartları benim bütçe için fazla (600-700) tek bir parçaya o kadar para ayıramam ben 300-400 arası en fazla 450 altında bir seyler bakıyorum buarada önerdiğin ekran kartları GDDR 5 sanırım diğer sorumunda cevabı oluyor mevcut sistemimde GDDR 5 teknolojisi de çalışıyor .

Buarada Recep Baltaş'ın yazısını daha önceden okumuştum ne yazık ki okumadan önce kasayı almıştım.

Şuan ekran kartı konusunda net bir cevap veremem ama emin olduğum şu HD 7850 yada 7870 gibi kartların altına düşmemen gerektiği. Vatan bayram %30 indirimi olursa listeye gözatmak gerek.

Öncelikle 400 liraya alabileceğiniz ekran kartları genelde pci-e 3.0 oluyor onun için alacağın anakartta kaliteli bir anakart olması lazımki sen bu sistemden tam performans alabilesin.

O anakart hakkındada bir bilgim yok fakat sadece ekran kartı alıp o anakarta takarsanda bir sorun çıkacağını sanmıyorum çalıştırır.

Anakart: VATAN COMPUTER - ASUS - P8Z77-V LE P Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart

Ekran kartı: VATAN COMPUTER - ASUS - GTX650Ti Boost DirectCUII O.C GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart

Bu parçaları öneriyorum bütçen varsa.

Şuan ekran kartı konusunda net bir cevap veremem ama emin olduğum şu HD 7850 yada 7870 gibi kartların altına düşmemen gerektiği. Vatan bayram %30 indirimi olursa listeye gözatmak gerek.
Aynı model Ekran kartlarından 5'şer 6'şar tane var (POWERCOLOR , Sapphire , Asus gibi) ve bunların arasında %20 gibi fiyat farklılıkları var performans açısından çok farklılıkları var mıdır ?

Bide emin olmak için tekrardan soruyorum önerdiklerin yeni nesil benim sahip olduğum mevcut sistemde tam performansla çalışır dimi ? anakartım veya diğer parçalarım ekran kartının performansını olumsuz yönde etkilemez di mi?

Bazı kartlar overclock fabrika çıkışlı oluyor performans açısından yaklaşık %5 farklılık olur çünkü hiç bir marka GPU yu değiştiremez önemli olan kartın serin kalabilmesi ve sessiz olması onun içinde Asus öneriyorum ama benim için farketmez derseniz diğer marka ekran kartlarıda alınabilir.

Tam performans çalışmasını istersen z77 bir anakart alırsın. Almayacaksanda hd 7850yi sendeki mevcut anakarta takıp sorunsuz çalıştırabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…