Şu an bir Ultrabookum var, cmd ekranından sorgulatınca karşıma bu pencere çıkıyor, şu anki mevcut Windows lisansımı yeni aldığım Freedos aptopta kullanabilir miyim? Windows kurmak için lisans satın almam şart mı?
OEM lisanslar anakarta işlidir. Kullanamazsınız diye düşünüyorum. Deneyin. Eğer olmazsa ePttAvm'den "yazilimbudur" satıcısından 2 kere aldık. Hiçbir sorun yaşamadık.
Bu lisanslar sadece tek bir bilgasayar'da kullanılabiliyor. Anakarta gömülü olduğu için başka bilgisayar'da kullanamazsınız. Oem key satın alabilirsiniz.
@alihandrox dediği gibi Windows lisansları şu anda Microsoft hesaplarına bağlı durumda. Ben de daha önceden aktifleştirdiğim Windows'u temiz kurulumla kurduğumda otomatik etkinleştirilmiş olarak geldi. Microsoft hesabınızı kurulum sırasında girmeniz gerekli bunun için.
@alihandrox dediği gibi Windows lisansları şu anda Microsoft hesaplarına bağlı durumda. Ben de daha önceden aktifleştirdiğim Windows'u temiz kurulumla kurduğumda otomatik etkinleştirilmiş olarak geldi. Microsoft hesabınızı kurulum sırasında girmeniz gerekli bunun için.
Dün 14.90 TL'ye "EZGITECH" adında bir mağaza'dan Windows 10 Pro Oem Key aldım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım 5 dakikadan kısa bir sürede teslim ettiler. Alacaksanız ucuz yollu bir şey tavsiye ediyorum.