Mevcut Windows yeni SSD'ye nasıl taşınır?

Caginks

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Yeni bir SSD satın aldım. Toplama bir masaüstü sistem kullanıyorum. Windows'um mevcut kullandığım SSD de kurulu. Benim yeni aldığım SSD'yi mevcut olanla değiştirme sürecimin nasıl olacağıyla ilgili bilgi verir misiniz?

SSD'ye tekrardan sıfır Windows mu kurmam gerekiyor? Eski SSD'yi söküp yenisini montajladığımda hangi adımları izlemeliyim?

Merhaba arkadaşlar.

Yeni bir SSD satın aldım. Toplama bir masaüstü sistem kullanıyorum. Windows'um mevcut kullandığım SSD de kurulu. Benim yeni aldığım SSD'yi mevcut olanla değiştirme sürecimin nasıl olacağıyla ilgili bilgi verir misiniz?

SSD'ye tekrardan sıfır Windows mu kurmam gerekiyor? Eski SSD'yi söküp yenisini montajladığımda hangi adımları izlemeliyim?
Tekrardan flash bellek ile Windows kurmanız lazım veya disk klonlama yapabilirsiniz ama bir hayli karışık ve iki diskin de takılı olması lazım diye biliyorum en temizi sıfrdan yükleyin derim.

Son düzenleme:
Disk kopyalama yapin.

USB bellek Win... ISO kuruyorsun BIOS ekranından SSD'yi secerek Windows sıfırdan temiz kurulum yapıyorsun ben öyle yapmıştım sıfırdan temiz kurulum

@Caginks
Başlık ile konu içeriği farklı hedefler içerdiğinden nasıl cevap verebileceğimizi kestiremedik..

İki seçeneğiniz var.
  • Eski Windows sisteminizden memnunsanız ve eski sisteminizi son hali ile yeni diske taşımak istiyorsanız eski diski yeni diske klonlayabilirsiniz.
  • Taze başlangıç yapmak istiyorsanız Windows ISO indirerek yeni diske kurabilirsiniz.

@Caginks
Başlık ile konu içeriği farklı hedefler içerdiğinden nasıl cevap verebileceğimizi kestiremedik..

İki seçeneğiniz var.
  • Eski Windows sisteminizden memnunsanız ve eski sisteminizi son hali ile yeni diske taşımak istiyorsanız eski diski yeni diske klonlayabilirsiniz.
  • Taze başlangıç yapmak istiyorsanız Windows ISO indirerek yeni diske kurabilirsiniz.
Klonlama için anakartta iki SSD portu olması gerektiğini düşünüyorum. İki SSD ninde bilgisayara takılı olması lazım. Fakat benim anakartımda bir slot var, temiz kurulum için USB belleğe windows iso indireceğim, sonrasında PC ye yeni SSD taktıktan sonra PC yi USB bellek takılı şekilde başlattığımda windows kurulumuna başlangıç nasıl olacak?

@Caginks
Windows 11 Home kurun. Pro değil.
Nasıl yapacağınız aşağıdaki videoda ayrıntılı şekilde anlatılıyor. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız konu açın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Caginks
Windows 11 Home kurun. Pro değil.
Nasıl yapacağınız aşağıdaki videoda ayrıntılı şekilde anlatılıyor. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız konu açın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben güncel olarak Windows 10 Pro 64 bit (10.0, Derleme 19045) kullanıyorum. Windows 11 hiç kullanmadım fakat performans ve stabilizasyon olarak herhangi bir sorunu yoksa deneyebilirim, tavsiyen nedir? Ayrıca ben kod olarak windows satın almıştım. O kodumla beraber 11 kurmamda sorun yaşanır mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı