Hocam 4 GB RAM ile Windows 8.1 çalıştırman sorun yaratabilir. Ben bile Windows 10 kullanarak 8 GB RAM ile RAM'in yarısını kullanıyor. Sana tavsiyem bilgisayarını güçlendirmen yani takviye yapman. Şimdi sen downgrade yaparsan aynı sorunu yaşamaya devam edeceksin o yüzden diyorum.
Sorun şurada ki bu kasma sorununun asıl nedeni sistemin düzgün yüklenememesi sonucunda oluşan performans kaybından kaynaklı. Windows 8.1 güncellemesi zaten 8'de bulunan büyük problemlerden dolayı geldi.
Downgrade yapmam sistemi kökten değiştirecek, herhangi bir güncelleme olmayacak bu yüzden çakışma da olmayacak. Ama gömülü olan Windows 8'i de silemem.
Diski bölmeyi düşünüyorum, bu sayede belki iki sürüm birden çalıştırabilirim.
@Recep Baltaş , Bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var diyebilirim.
Teşekkürler.
Disk Bölme konusunu biraz araştırdım ve kendi disk bölmelerime baktım ;
Resimde görüldüğü gibi diskin birçok bölümü kurtarma olarak ayarlanmış, 1 tane büyük bölüm olmak üzere neredeyse 20GB'lik bir parça kurtarmaya ayarlanmış bulunmakta.
Kurtarmaya ayrılan 19GB'lik parçanın içinde Gömülü Windows 8 olduğunu düşünüyorum.
Yeşil kısım ise şuan mevcut Windows 8. Upgrade yapıp 8.1'e çıkardığım kısım burası yani. Kurtarma moduna girip tekrar 8'e döndürdüğüme göre, bu kısmı kafama göre değiştirebilirim demektir.
Benim amacım diğer kısımlara dokunmadan bu yeşil kısmı Windows 7'ye çevirmek.