Mezun olmadan üniversite tercihi yapmak

kazmakürek

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben açık liseden 12.sınıf öğrencisiyim açık lise okuyorum ve mezun olmam için 2 zorunlu dersim kalmıştı ben büyük bir salaklık yaparak açık lise sınavına girmeyi unuttum şimdi ben YKS sonuçları açıklandıktan sonra tercih yapabilir miyim? Mezun olmam içinde yazın olan açık lise sınavını beklemem gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi lise sınavın bu dönem ise sorun yok ama 2024 e kalıyorsa ve üniversiteyi kazandın diyelim kayıt tarihinde diplomanın elinde olması yani liseden mezun olman lazım yoksa üniversiteyi kazansan bile seneye kalırsın.

@kazmakürek açık liselerin yaz sınavı olur haziran Temmuz yanlış hatırlamıyorsam bir incele veya açık lise eğitim müdürlüklerine gidip bilgi alabilirsin. Tercih yapabilirsin ama üniversiteye kayıt için diplomayı isteyecekler. Zaten yaz okulu sonrası en kötü çıktı alabilirsin veya müdürlük ile konuşup hızlı şekilde diplomanın çıkmasını istersin. Kayıt tarihine yetişebilirsin sadece dikkat etmen gerek o kadar.

Son düzenleme:
sağol teşekkür ederim

Üniversiteye kayıt için diploma şart ama durumunu ibraz ettiğinde sana yaklaşık yarım dönem gibi bir süre tanıyorlar. Süreden tam emin değilim ama senin için yeterli bir süre. Ama sonrasında diplomanı okula vermeyi unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…