Mezun olmaya 2 sene kala KPSS'ye girilir mi?

erdosrdkmn

Hectopat
Merhaba,

Bir vakıf üniversitesinde uluslararası ticaret ve finansman okuyorum. Şu an 4. sınıfım fakat bazı nedenlerden dolayı okulu saldım ve alttan çok dersim biriktiği için okul tahminen 1.5-2 sene uzayacak. Mezun olabilirsem inşallah olmama 2 sene var dersek bu sene KPSS sınavına girmem mantıklı olur mu sizce? Eğer başarısız olursam seneye tekrar KPSS'ye girme şansım var mıdır? KPSS'de alınacak sonuç ne kadar önemli sizce? Geçme notu 60'ken 70-75 civarı bir puan almak kurtarır mı?
Şu an büyük bir çıkmazda olduğum için bir sonuç aramaya çalışıyorum hayatım adına en azından olanakların çeşitliliği artsın diye. Ayrıyeten KPSS sınavında 75 gibi bir not alıp üniversite okurken memur olup bir yere girip çalışabiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bir vakıf üniversitesinde uluslararası ticaret ve finansman okuyorum. Şu an 4. sınıfım fakat bazı nedenlerden dolayı okulu saldım ve alttan çok dersim biriktiği için okul tahminen 1.5-2 sene uzayacak. Mezun olabilirsem inşallah olmama 2 sene var dersek bu sene KPSS sınavına girmem mantıklı olur mu sizce? Eğer başarısız olursam seneye tekrar KPSS'ye girme şansım var mıdır? KPSS'de alınacak sonuç ne kadar önemli sizce? Geçme notu 60'ken 70-75 civarı bir puan almak kurtarır mı?
Şu an büyük bir çıkmazda olduğum için bir sonuç aramaya çalışıyorum hayatım adına en azından olanakların çeşitliliği artsın diye. Ayrıyeten KPSS sınavında 75 gibi bir not alıp üniversite okurken memur olup bir yere girip çalışabiliyor muyum?
Üniversite okurken ortaöğretim KPSS’den atanabilirsin ancak 75 ile hiçbir işe alınmazsın büyük ihtimalle arkadaşım 83le Çanakkale Üni’de bahçıvanlık için işe alımda 1. sırada değildi. Lisans KPSS için sınava girebilirsin ama atanabilmek için mezun olmak şart ayrıca sanırım 3. sınıftan itibaren girilebiliyor bu konuda tam emin değilim

KPSS hakkında memurluk hakkında bilgin hiç yok galiba yazdıklarında onu anladım. Şu an lise mezunu olduğunu varsayıyorum, yani orta öğretim KPSS'ye girebilirsin o da bu yıl yok 2 yılda bir defa yapılıyor yani bir sonraki sınav 2026 da yapılacak.

KPSS, LGS gibi bir sınav değil istediğin zaman girebilirsin. Şu anda ileriden ne olur bilemem Orta öğretim ve ön lisans mezunları Devlette Lisans mezunlarından daha fazla istihdam ediliyor(parası da ona göre).

Bir fikir edinmek istiyor isen. Memurlar.net ve onun forumunu vb yerleri takip et. Kurumların Twitter adreslerini takip et ilanların içeriklerini oku. Telegram'da Memur alım İlanlarını sürekli paylaşan kanallar var(MEMUR ALIM İLANLARI) onları takip et.

Uyarı! Lisansı tamamlarsan Ortaöğretim KPSS ve Ön lisans KPSS'ye giremezsin.

Hocam şimdi 2026 yılında mezun oluyorum lisanstan ama eğer mezuniyetim yaz okulu ya da tek ders durumuna kalırsa ortaöğretim başvuru şartlarını sağlamış olur muyum ortaöğretime girebilir miyim bu durumda

Hocam şimdi 2026 yılında mezun oluyorum lisanstan ama eğer mezuniyetim yaz okulu ya da tek ders durumuna kalırsa ortaöğretim başvuru şartlarını sağlamış olur muyum ortaöğretime girebilir miyim bu durumda

Benim tavsiyem garanti olsun ÖSYM'yi ara veya bulunduğun şehirdeki ÖSYM bürosuna git sorularını direk oraya sor, çünkü Tek ders durumundaki kişiler hakkında bir bilgim yok. Ama lisanstan mezun değilsen ve sadece orta öğretim diploman varsa Orta öğretim KPSS'ye başvura biliyor olman gerek.

Ben askerde iken böyle lisansdan ders bırakıp ortaöğretim ile memur olan insanlar vardı. Bölümün kötü ise dondur veya ders bırak ortaöğretimden şansını dene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı