Mezun senesinde dershane mi yoksa evde çalışmak mı daha mantıklı?

Nolien

Femtopat
Daha fazla  
İlk mezun senem. Sayısalım. Dershaneye gidiş 1.5 dönüş 2.5 saat sürüyor. Aşırı yoruluyorum. Dershanede konu anlatımı çok ufak yapıp soru çözümü yapıyorlar ama benim konu eksiğimin aşırı fazla olduğunu söyleyebilirim. TYT orta AYT neredeyse sıfır. Kendim çalışınca daha iyi anlıyorum. Disiplinim biraz zayıf. Aslında dershaneyi bırakıp sadece denemelerine girip evde çalışmayı düşündüm. Sizce ne yapmalıyım?

Disiplinsizsen ve konu eksiğin çoksa dershaneye git

İstersen dünyanın en iyi dershanesine git, kendinde biter olay, çevremde dershaneye gitmeden tıp kazanan da oldu, gerçekten sağlam kurumlara gidip 100k+ yapan da oldu, olay sende biter.

Tamamen sana bağlı. Dershane benim için verim kaybı olur, ben evde dershaneden daha verimli çalışırım diyorsan ve kendine bu konuda güveniyorsan tek başına çalışabilirsin. Ben lise son dönemlerimde dershaneye yazılmıştım, pandemi döneminden 1 yıl sonraya denk gelmişti üzerinden neredeyse 3 yıl olacak sanırım ve hala mezundayım çünkü yazıldığım dershane pandemi dönemine denk geldiği için uzaktan eğitim vermeye başladı ve hocalar ciddi anlamda sorumsuzdu, parayı alana kadar "canım, cicim" oldu, parayı aldıktan sonra ise öğrencilerle adamakıllı iletişim bile kurmuyorlardı. Ben mezuna kaldıktan sonra aileme katkım olsun diyerek işe girmiştim ve işe girdikten sonra hala borç batağından çıkamadım mesela. Bu sene kendime güvenerek 5-6 ayda köpek gibi sabah akşam rutini bozmadan çalışıp bir yere yerleşmeyi düşünüyorum artık, kendi hayatımı bir kenara bırakıp kısa keseyim; kendin istersen olur, istemeyip, sürekli ertelersen dünyanın en iyi hocası da gelse bir yere yerleşemezsin. Başarılar.

Aslında dershaneyi bırakıp sadece denemelerine girip evde çalışmayı düşündüm.
Eğer gerçekten gittiğiniz dershanenin size bir şey katmadığını düşünüyorsanız ve evde kendi başınıza disiplinli bir şekilde çalışırım ben diyorsanız bırakabilirsiniz. Ama diğer türlü enkazı arttırırsınız, söylemiş olayım.

Bu arada dershaneye baya uzakmışsınız, bu sıkıntı. Günde 4 saatiniz çöpe gidiyor. Yoldayken bu zamanı bir şekilde değerlendirmeye çalışmanız lazım. Hiç olmadı telefondan not falan okuyun yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…