Mezun senesine nasıl başlamalı?

casper1881

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Ben mezuna kalacağım. Ağustos gibi başlamayı düşünüyorum. Şimdi az çok bir temelim olduğu için(TYT 75 AYT 25) psikolojikmen rahatım ama taktiksel olarak da kafam karışık.
Her şeye sil baştan mı başlamak lazım?
Ya da nasıl hareket edeceğim?

Ben lise 2 bitiminde tüm yaz sadece geometriye çalışmıştım. Çünkü oradan soru kaçıracağımı ve ağır bir konu olduğunu ve puan olarak da getirisinin fazla oldğunu biliyordum. Dolayısıyla önerim öncelikle ağustosa bırakma, dönem içi seni uğraştıracak, iyi olmadığın ama getirisi yüksek bir dersi seçip ona yüklen.

Belli konuları hatırlıyorsanız sil baştan vakit kaybı olabilir zaten temeliniz var ha tertemiz aşırı sağlam temelli gideceğim derseniz size kalmış.

ben sadece yaz için söylemiştim. Dönem içinde de kendimden örnek vereyim. Öncelikle sınav konularının listesini çıkar daha doğrusu bir yerden bul. Diyelim 150 konu var. (sadece alan konularının listesini de çıkarabilirsin) Sonra denemelerinde hangi konudan soru kaçırıyorsan her deneme sonucu onları bu listeye işaretle. Elinde kendine ait istatistiki veri oluşsun. Sonra ona göre odaklanman gereken konuların okumasını daha fazla yap. Her şeye bir şekilme bakma zorunluluğunu hissedeceksin ancak zaman ağırlığını bu şekilde belirlersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…