Mezuna bırakıp EA'dan sayısala geçmek mantıklı mı?

Yusuf_19

Decapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, edebiyatım çok kötü, yani kaldım öyle diyeyim. TYT matematiğim şu an 15-20 net civarında, TYT fen ise genellikle 15 net yapıyorum. Ben 15 tatile kadar sadece TYT ve TYT-AYT matematik kasıp ondan sonra AYT fen çalışmayı düşünüyorum. Eğer AYT fen kötü gelirse mezuna bırakırım. Mezuna bıraksam hallolur mu, riskli mi? Ne düşünüyorsunuz? Hedefim sayısalda 30K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenli çalışırsan sayısalı bir senede parçalarsın. Çalışırım diyorsan geç.

Ha edebiyatım kötü diye geçeceksen geçme, sayısaldaki derslerle kıyasladığında edebiyat ilkokul dersi gibi kalır.

İki önemli bilgi vereyim ve bu bilgilere dayanarak bir öneride bulunayım.
1- istatistiksel olarak mezuna bırakan her 4 öğrenciden 2'si mezun yılında da 12. sınıf sonunda girdiği sınavdakine benzer bir sıralama yapar. 1'i daha kötü ve 1'i daha iyi bir sıralama yapar.
2- 2025 YKS ye (özel ve resmi dahil) 96 bin fen lisesi öğrencisi girdi.

Sonuç; mezuna kaldığında en büyük sorun zamanını iyi organize etmek ve uzun süre (10 ay) kuvvetli bir irade gösterip sonuna kadar disiplinli bir şekilde o zaman organizasyonuna uymaktır. Tabii ki aksamalar olacaktır ama çabuk toparlamak önemlidir.
Eğer sayısalda 30k yapmak istiyorsan 60k tane fen lisesi öğrencisini geçmen gerekecek. Fen Liseli olmaları şu yüzden önemli; Bu rakipler zamanında LGS sınavında bahsettiğim sıkı çalışma işini yapabilmiş insanlar. Yine yapacaklar. Sen daha iyisini yapmalısın. Yapabilirsin, yapacaksında. Ama sakın hafife alma. Zamanını düzenle ve dalga geçme.
Fen çalışmayı erteleme derim. Matematik ile eş zamanlı başla. Tüm derslerden çıkmış soruları iyi (çok iyi) analiz et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı