Mezuna bırakmak mantıklı mı?

nazliylss

Femtopat
Daha fazla  
12.sınıfa gidiyorum ve sınava yaklaşık 5 ay var. 11 de eşit ağırlıktım ama bu sene sayısala geçtim bu yüzden de bayağı konu eksiğim var. Aynı şekilde TYT'den de konu eksiğim var hatta doğru dürüst çalışmadım bile, netim 40. OBP de 80 falan oluyor bu sene ortalamayı düşürmezsem. Aslında yazın bayağı çalışmam gerekiyordu ama yazın sonuna kadar sayısala geçme fikri benim için kesin değildi hatta EA da kalmayı düşünüyordum. Şimdi ise geç olduğunun ve düzgün bir üniversiteye bu saatten sonra çalışsam da giremeyeceğimi fark ettim. Biraz geç oldu anlaması. Saçma sapan bir üniversite ye gitmek istemiyorum yani okumak için okumak istemiyorum. Sizce mezuna bırakmalı mıyım?

5 ay olsa bile çalış seneye mezuna bırakırsan bile sana artı sağlar. Doğru ve planlı çalışmayla bir yerlere gelebilirsin.

Mezuna birak. Ancak calismayi birakma.

40 TYT düşük 12. sınıf için. Bu sene yapabildiğinizin en iyisi yapın, seneye de mezuna kalabilirsiniz. Çalışırsanız öyle böyle yaparsınız 1.5 senede ancak bu sene salıp seneye mezuna kaldıktan sonra çalışırsanız çok zor.

Şu an TYT çalışıp TYT bitince mi AYT çalışmalıyım? Çünkü artık herkes TYT'yi bırakıp AYT çalışılmalısınız diyor.

Mezuna birak. Ancak calismayi birakma.

Rehavete kapılıp kendini kandırırsan eyvah sana. Çünkü mezun olunca her şey daha rahat sanma sakın çalışmayı bırakma hatta mezunlugu bile düşünmeden çalış sana tavsiyem sonuç geldiğinde düşün bu eğitim kategorisinde bir sürü konu görüyorum böyle içler acısı.

Şu an TYT çalışıp TYT bitince mi AYT çalışmalıyım? Çünkü artık herkes TYT'yi bırakıp AYT çalışılmalısınız diyor.

Koçluk al ne yapacagını bılmıyorsun şu an plan program oluşturmalısın. TYT 100 netı olan AYT çalışır TYT netin düşükse AYT çalışsan neye geliyor mesele

AYT daha önemli ama TYT'yi bitirirsen kafan rahat şekilde AYT yaparsın. TYT denemeleri çözerek de unutmazsın bildiğini. Fakat şuanki durumunu en iyi sen bilirsin. Üstteki hocamın da dediği gibi destek de almak gerekiyor. Normalde önce TYT sonra AYT yapılır ancak senin için sıra belli değilse en kötü ihtimalle rehber hocasına veya okulda bu işlerden anlayan bir hocana gidersen sana program da hazırlar. Dershaneye de gidebilirsin imkanın varsa ancak okul ve dershaneyi birlikte yürütmek zor olur. Seneye daha iyi bir seçenek olabilir.

Dediklerinizin hepsinde haklısınız. Mezuna kalma kesinleşmeden TYT'ye devam etmek istememiştim ama TYT olmadan da AYT pek anlaşılmıyor özellikle sayısalda. Önerebileceğiniz ya da bildiğiniz koç var mı acaba?

Teşekkür ederim yardımınız için.

Mezuna bırakmayı bile düşünüyorsanız en azından mezun senenize konu eksiği ile girmemenizi tavsiye ederim bende 12. sınıfım ve herhangi bir mezuna kalma durumum olursa konu eksiğim kalmasın diye uğraşıyorum. Mezun senemde soru çözüp denemeler ile geçirmeyi planlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…