Mezuna bırakmak ve askerlik

Lesath16

Decapat
Daha fazla  
1 ay sonra 19 yaşında olacağım bu sene sınava girdim ve istediğim sıralamayı alamadığım için mezuna kaldım. e-Devlet'te askerlik ile ilgili kısma girince bu çıkıyor bu nedir? Ne yapmam gerekiyor? Şimdi tecil yapsam üniversite okurken tecil yapmam gerekiyor mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-07-28-09-17-23-91_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    135,2 KB · Görüntüleme: 298
Son düzenleme:
Askerlik Şubesine Lise diploman ile git tecil ettirmek istediğini söyle, liseden sonra 2 yıl tecil hakkın var. Kullanmazsan sistem otomatik yoklamaya dahil ediyor ama yoklamadanda korkmaya gerek yok yoklama kaçağı olsan bile yaka paça askere gitme devri yok artık polis en fazla para cezası yazıp yolluyor onda da okula kayıt olursan yine otomatik tecil geliyor

Sen en iyisi en kısa zamanda git tecilini al kafa rahat takıl, çok geç olmadan da yapmanı öneririm ne kadar küçük yaşta yaparsan o kadar iyi büyük yaşta çekilmiyor )

Üniversite okuyacagim onun üzerine de yüksek lisans yapmak durumundayım, gene geç oluyor askerlik. Şimdi tecil ettirdiğimde seneye üniversiteye yerleşince tecil süresi uzayacak mı?

Okula kayıt olduğun an otomatik uzuyor ben liseden sonra askerlik şubesine gidip 2 yıl tecil ettirmiştim henüz tecil hakkım bitmeden önlisans kazanmıştım sonra lisansa geçmiştim her geçişte okul bitirme süremi kaba taslak hesaplayıp tecil vermişti sistem.

Hatta önlisans bittiğinde liseden kalan hakkımı bile verdiler, hiç problem yaşamıyorsun neredeyse.

Lisans bittiğinde de 6 ay kadar bir süre tanıyor yüksek lisans yapmazsan, sonra zaten kaçarı yok gidiyorsun.

Ha diyelim yüksek yaptın sonra doktora yaptın falan 28 yaşını tamamlayana kadar yolun var 29dan gün aldığın an konu kapanıyor

Anladım çok sağol yardımın için. E devletten falan ertelenmiyor mu illa şubeye mi gideceğim?

E devletten ertelense zaten bu yazıyı görmezsin, şubeye lise dipolaman ya da mezun belgenle gitmende fayda var.

O 5 aylık sürede otomatikte yapabilir sistem ama garantiye almak en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…