Mezuna kalan öğrenci hangi tableti kullanmalı?

BilgecanSama

Hectopat
Bu yıl mezuna bıraktım aktif olarak dershaneye ve kütüphaneye gidiyorum ancak elimdeki cihazlar telefon ve ana olarak kullandığım Gaming bir masaüstüm var sınav senesi olduğu için kaldırmayı düşünüyorum masamdan. Aklımda iPad Air 10.9 inç Wi-Fi 64GB Uzay Grisi MM9C3TU/A - Apple - PT iPad Air 5. nesil, Macbook Air M1 fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Macbook Air M1 en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da. Satın al. MacBook Air M1 ve https://www.akakce.com/laptop-noteb...s-15-6-full-hd-notebook-fiyati,388439905.html var. Şimdi rasyonel düşünecek olursak iPad Air magic keyboard ve kalemi ile yaklaşık 27 bin TL bandına çıkıyor. Kullanım amacı kütüphane ve evde video izleme rahatlığı ve PDF okuma yazma rahatlığı olacak. Oyun veya yazılımsal aktivitelerde katiyen bulunulmayacak bir cihaz lazım aslında. Huawei gibi markalarında tabletleri ve kalemleri var sanırım ancak markayla alakalı pek bir bilgim yok şu an öneriye açım. Ne almalıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple'ın kendi sitesinde M2 Air 6, Apple Pencil Pro hediyeli. Kesinlikle onu al hemde üniversite de bile hala canavar gibi çalışacak bir tabletin olur. 24.000 civarına geliyor. Klavyeyi magic keyboard alma gereğinden fazla pahalı ve inanılmaz ağır. Klavye lazım olmuyor YKS çalışırken tabletten aslında ama eğer mutlaka olmalı olmazsa olmaz diyorsan bluetooth'lu ufak klavyelerden alıverirsin. Ben öyle yaptım.

Ben çok gerekmedikçe tabletten ders çalışmayı uygun bulmuyorum. Birinci nedeni çok fazla göz yoruyor. İkinci nedeni hemen hemen her kaynağın 2024 basım PDF'leri kolay kolay bulunmuyor. Size tavsiyem orta halli sadece YouTube'dan video izlemelik bir tablet alıp geri kalanla özel ders ve kaynak almak olur. İlla ben tablet veya notebook alırım gittiğim her yere götürürüm diyorsanız MatePad 11.5 PaperMatte Edition | Peşin Fiyatına 3 Taksit öneririm.

Hocam Telegram'da aklınıza gelecek her kaynağın 2025 basım pdf'leri var. Ayrıca bana soracak olursanız ders çalışmak konusunda tablet, bilgisayardan çok daha iyi bir alternatif oluyor. Şahsen ben ikisini aynı anda kullanıyorum. Bilgisayardan video izliyor tabletten ise soru çözüyorum. Çok kullanışlı oluyor. Zaten Air 6'da hiç şarj sorunu yaşamadım sabahtan 90 olarak alıyorum akşam 11 de 25 olarak tekrar koyuyorum.

YKS için tablet önermem, zira geometri çözerken hissettiğin o rahatlığı ve avantajları sınavda görmeyeceksin. Fazlasıyla ekrana baktığından dolayı gözlerin de ağrıyabilir. Ama öneri yapmam gerekirse S9 FE kullanıcısıyım, oldukça memnunum.

Hocam bir kitaba alışmak başka bir mevzu ama. Kaleme silgiye alışmak çok önemli. Belki ne alaka abartıyorsun diyebilirsiniz ama sınava kurşun kalemle giriyoruz yani. Ve elinin altında çok güçlü bir makine olacak. İlla gözün bir yerlere kayacak başka şeyler yapmak isteyecek. Mezun senesi şakaya gelmez. Kitap önüne açılır, köküne kadar kazınır o kitap tabiri caiz ise vıccığı çıkartılır. Bu sınav böyle kazanılıyor maalesef.

Bilgisayar ve telefon ile denedim çok uygun olmadı ya laptop ya da tablet almayı düşünüyorum. Önerdiğiniz tablet gayet uygun ve kullanışlı ona bir bakıcam

Konu tekrarı ve hızlandırılmış program için kendim ekstra kamp takip ediyorum o yüzden tek tek kaynak almaktansa ekran üzerinde soru anlatılmadan o soruyu çözüyorum geometri alanında da orijinal çözüyorum zaten sadece birkaç örnek çözsem video anlatımda yeterli olacaktır diye umut ediyorum.

Sağolun bakacağım.

Hocam haklısınız tabi ancak kendi adıma konuşacak olursam ben mobil oyunları oyun olarak gören birisi bile olmadığım için hiç ilgimi çekmiyorlar. O yüzden çok sorun olmuyor o konuda. Güncel olarak deneme sınavlarına bizzat kurşun kalemim ile dershane ortamında giriyorum. Yani testi bu cihazdan çözsemde sınav provasını kurşun kalemle okul sıralarında yapıyorum. Ancak dediğiniz gibi yine de kitaptan çözmek daha iyi olabilirdi fakat öylesi hem eli yoruyor hem masam parkem silgi tozları ile doluyor etraf batıyor falan filan. Şimdi tabiri caizse tabletimin içinde binlerce liralık test kitapları ile geziyorum direkt tek tık ile ondan ona geçebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…