Mezuna kaldığınızda ne yaptınız?

Keremmxo78

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bugün bildiğiniz üzere sonuçlar açıklandı ve mezuna kalmaya karar verdim. Siz mezuna kaldığınızda nasıl bir çalışma şekli uygulamıştınız. Biliyorum bu gibi şeyler kişiden kişiye göre değişir ama ben sizin neler yaptığınızı merak ediyorum. Dershane, özel ders, direkt olarak evden çalışma, Doping Hafıza gibi uygulamalardan yardım alarak çalışma... Sizce mezuna kalmış birisinin en iyi çalışma şekli nedir? Siz neler yapmıştınız? Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba, bugün bildiğiniz üzere sonuçlar açıklandı ve mezuna kalmaya karar verdim. Siz mezuna kaldığınızda nasıl bir çalışma şekli uygulamıştınız. Biliyorum bu gibi şeyler kişiden kişiye göre değişir ama ben sizin neler yaptığınızı merak ediyorum. Dershane, özel ders, direkt olarak evden çalışma, Doping Hafıza gibi uygulamalardan yardım alarak çalışma... Sizce mezuna kalmış birisinin en iyi çalışma şekli nedir? Siz neler yapmıştınız? Teşekkürler.

Öncelikle hedefinizi belirleyin dershaneye vb gerek yok evde çalışarak arada kendinizi deneyin örnek TYT konuları için kendinize 4 ay verdiniz her ay başı denemeye girin. Toplu da çalışabilirsiniz tek tek derslere de yoğunlaşabilirsiniz.

Bu tamamen sana bağlı, ben mezuna kaldığımda dershaneye gittim, ilk aylar işkence gibi geliyordu, sınava 2-3 ay kala alıştım ve gayet iyi çalışıp iyi puan alıp kazandım. Eğer evde olsaydım asla aynı şekilde çalışamazdım çünkü yapım biraz tembel. Evde çalışmak, tek başına program falan oluşturmak basit duruyor ama çok zor bir şey. Eğer bir kurs-dershane vs olursa mecbur harekete geçip çalışıyorsun ama serbest kalırsan aynı verimlilik olmuyor. Video setleri alırsan 'nasıl olsa tekrarı izlerim' diye her gün düzgün biçimde dinlemeyip ara sıra salacaksın. Ben KPSS için video set aldım, dediğim gibi oldu, çok verimli çalışamadım. En iyisi dershane. Programla kafa yormaya da gerek yok, hazır program var zaten, genelde etüt de koyuyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı