Mezuna kalınır mı?

Hedefim İstanbul Üniversitesi. TYT matematikte belli bir seviyeye kadar yapabiliyorum (18-20) fakat AYT matematikte ki eksikliklerim nedeniyle fazla boş sorum çıkıyor. (özel üniversite veya şehir dışı okumayı düşünmüyorum.)

Hocam bu netler ile İstanbul'da bir devlet üniversitesinde YBS kazanmak pek mümkün görünmüyor. Gerçekten netlerinizi katlayıp ilk 3 bin yapacak şekilde yükseltebileceğinize inanıyorsanız elbette mezuna bırakabilirsiniz, ancak misal bu sene 200 bin yapıp seneye 100 bin yaparsanız YBS için pek bir anlamı olmuyor çünkü her sene sıralaması yükseldiği için bu sene 200 bin ile girdiğiniz üniversite ile seneye 100 bin ile gireceğiniz üniversite benzer seviyede olacak. O yüzden yapabileceğinize inanıyorsanız mezuna bırakın, aksi durumda zaman kaybetmemek açısından tercih yapmanızı öneririm.

Haklısınız fakat istemediğim bir bölümde 2 yıl veya 4 yıl okumaktansa tekrardan 1 sene daha sınava hazırlanıp olabildiğince netlerimi katlamak isterim. Matematikte temelim var fakat konunun ilk mesajında belirttiğim gibi yeteri kadar vakit ayıramadım matematiğe. (Sözel kısımda problemim yok.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…