Mezuna kalınır mı?

realizmx

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, uzun uzun yazmak istemiyorum. Sözel de 125 k sıralama yaptım pek çalışmadım hedefim gastronomi okumak ama burada okumak istemiyorum yurt dışında okumak istiyorum Amerika gibi. Burada sınava wat vizesi almak için girdim diğer vizelere oranla daha çok kabul aldığı için. Size asıl soruyu sormak istiyorum İstanbul'da yaşıyorum ve bu sıralamaya uygun üniversite yok. İstabnbul dışında gastronomi tutan şehirler var ama sehir dışına hiç çıkmadım başka insanlarla uyumum yok KYK falan hiç alışamam hocam insanları suçlamıyorum, ben pek sosyal değilim. İngilizcem B1 ama geliştirmem gerekiyor yurt dışında okumak için bunun farkındayım. İşte tam bunun üzerine şu soruyu soruyorum. Kendime bu sene mezuna kalayım İngilizcemi geliştirmiş olurum hem de İstanbul'da kazanırım bir üniversite... Siz ne diyorsunuz dostlar ne yapmalıyım? Kafam çok karışık.

@realizmx, üniversiteyi şehir içinde okumanızı tavsiye ederim. Şehir dışındayken yemek, bulaşık, çamaşır yıkama vb. gibi işlerle uğraşmak zorunda kalacaksınız ve şehir dışı oldukça maaliyetli.

Yok o bende yok, yok ben bunu sevmem derseniz evde kalırsınız. Hem evlilik konusunda, hem okul, hem meslek konusunda. Hayata atılmak için rahatlığınızın dışına çıkmanız gerek. Mezuna kalabilirsiniz fakat gerçekten çalışıp, güzel bir sıralama yapacaksanız. Yurtdışına gideceğiniz kesin değil, ona güvenerek bırakıvermeyin hiçbir şeyi ki yurtdışına çıkmak şehir dışına çıkmaktan daha zor. Dilini bilmediğiniz insanlar, daha öne adını bile duymadığınız yerler, ilginç insan toplulukları vesaire. Rahatınızın dışına çıkın, ders çalışın, SOSYALLEŞMEYİ ÖĞRENİN, kendinize güzel bir gelecek planlaması yapın.

Psikolojiniz bunu kaldırmayacaksa ve cidden çalışmayacaksanız değmez. Son ay falan çalışırım toplarım yok.

Gerçekten 2025 YKS gibi yığılmanın artık %250 olacağı bir sınav için mezuna kalmak kumar oynamak.

Her sene aynı muhabbet. Her sene. 6 senedir yığılma olacak yığılma olacak, bu sene için de 4+4+4 sistemliler sınava girecek inanılmaz yığılma olacak diyorlardı. Hiç bir şey olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…