Mezuna kalınır mı?

Makaleler
1
Yer
Detroit
Bu sene ikinci mezunum, 20 yaşındayım. Önceki 2 sene de sınava girdim fakat kalem tutmadan sınava girmiştim. Zaten ilk sene deprem, ikinci sene iş yaptım vs. İlk 2 sene sayısal sıralamam 460k, 430k civarındaydı. Bu sene son ay ders çalıştım (tüm sene çalışabilirdim, iş yapmadım fakat sağlık ve psikolojik sıkıntılar patladı). 1 aylık çalışmayla sayısalda 160k sıralama geldi. Bu sıralama ile mühendislik bölümleri tutuyor. Mühendislik yazıp gitmeli miyim yoksa mezuna kalıp adamakıllı çalışıp 21 yaşında derece mi yapmalıyım? Yalnızca 6 ay çalışsam bile çok rahat yüksek sıralama yapacağıma %90 eminim. Ancak atıyorum 10k yapıp tıp yazsam da 1 yıl vermeye değer mi, emin olamadım. Tavsiye verirseniz sevinirim.

Tıp kazanacağına inanıyorsan bir sene daha mezuna kalmanın bir sakıncası yok bence.
Millet 4 sene çalışıp anca tıp tutturmuş diye başarımı küçümsemesinden ve sınıfdakilerden yaşlı kalmaktan çekiniyorum biraz. Aslında yalnızca 5 6 ay çalışmış olacağım bu sınava ama insanlar öyle görmüyor maalesef. Çok rahat yüksek sıralama yaparım ancak vereceğim emeğin hakkı yenir mi diye saçma bir komplekse girdim. Sanırım yazacağım bu sene ya.

3 defa sınava girip gitmiş birisi olarak söylüyorum. Sınıftan yaşlı kalmak gibi bir sıkıntı çekmezsiniz. Bunu kimse takmıyor, ki zaten sınıflarda 40'larında ikinci üçüncü üniversitesini okuyanlar bile oluyor. Kalan hayatınız söz konusu olduğundan milletin 4 sene çalışıp da kazanmış demek gibi saçma bir yorumda bulunması, kazanmayıp da "keşke bir deneseydim acaba hayatım farklı mı olurdu?" diye bir ömür kendinize sormanızdan iyidir. Burada kilit nokta şu, gerçekten çalışmaya kendinizi verebilecek misiniz? Şahsen çalışmayı sevmeyen biri olduğumdan, aile isteği üzere kaldım, çalışmadım ve mezuna kalmak beni geriletti. Benim gibi birisi için mezuna kalmak saçma. Ama kendiniz isteyerek çalışıp yapacağınıza inanıyorsanız kaybedeceğiniz bir seneyi değil kazanacağınız bir ömrü düşünün. Etrafa değil kendinize odaklanın.

3 defa sınava girip gitmiş birisi olarak söylüyorum. Sınıftan yaşlı kalmak gibi bir sıkıntı çekmezsiniz. Bunu kimse takmıyor, ki zaten sınıflarda 40'larında ikinci üçüncü üniversitesini okuyanlar bile oluyor. Kalan hayatınız söz konusu olduğundan milletin 4 sene çalışıp da kazanmış demek gibi saçma bir yorumda bulunması, kazanmayıp da "keşke bir deneseydim acaba hayatım farklı mı olurdu?" diye bir ömür kendinize sormanızdan iyidir. Burada kilit nokta şu, gerçekten çalışmaya kendinizi verebilecek misiniz? Şahsen çalışmayı sevmeyen biri olduğumdan, aile isteği üzere kaldım, çalışmadım ve mezuna kalmak beni geriletti. Benim gibi birisi için mezuna kalmak saçma. Ama kendiniz isteyerek çalışıp yapacağınıza inanıyorsanız kaybedeceğiniz bir seneyi değil kazanacağınız bir ömrü düşünün. Etrafa değil kendinize odaklanın.
Öncelikle güzel yorumunuz ve ayırdığınız zaman için çok teşekkür ediyorum hocam. Haklısınız ve açıkçası kendimce bahanelerim de var, ilk sene deprem ikinci sene çalışmak üçüncü sene sağlık sıkıntıları derken 3 yıldır sınav gündemimde yok zaten. Hiç denemeden gitmek de istemiyorum bir yandan ve denediğimde başarılı olacağıma inancım yüksek. İnsanlar ne olursa olsun eleştirecek noktalar bulacaklar etrafa odaklanmak gerçekten saçmalık.

Öncelikle güzel yorumunuz ve ayırdığınız zaman için çok teşekkür ediyorum hocam. Haklısınız ve açıkçası kendimce bahanelerim de var, ilk sene deprem ikinci sene çalışmak üçüncü sene sağlık sıkıntıları derken 3 yıldır sınav gündemimde yok zaten. Hiç denemeden gitmek de istemiyorum bir yandan ve denediğimde başarılı olacağıma inancım yüksek. İnsanlar ne olursa olsun eleştirecek noktalar bulacaklar etrafa odaklanmak gerçekten saçmalık.

Kesinlikle. Bir söz vardı sen de seni eleştirenler de en fazla 2 nesil boyu hatırlanacak. Sonra unutulup gidecekler. Hayatımıza gereksiz burun sokmak dışında bir faydası olmayan insanları bu kadar önemsemememiz lazım dediğiniz gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı