Mezuna kalınmalı mı yoksa 2 yıllık makine okunmalı mı?

Kadir.kd

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar YKS(TYT) sonucum pek iyi gelmedi maalesef. 2 yıllık makine bölümü ilgimi çekiyor. Maddi imkanlar olarak Nişantaşı Üniversitesi mantıklı geliyor, bu üniversite bana bir şeyler katar mı, sizce gitmeli miyim yoksa mezuna mı kalmalıyım? Deneyimli arkadaşlar öneride bulunursa çok sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum üniversite olarak bilgim yok fakat bölüm olarak ilgimde var diyorsun bence güzel bir bölüm. Ben makine mühendisiyim, mezun olduğunda çoğu mühendisten daha iyi şartlarda işe başlarsın tabi bu genelleme fakat şu anlık mevcut durum bu şekilde. Daha sonra zaten dgs ile mühendisliğe geçebilirsin.

Eğer DGS ile Mühendisliğe geçerim diyorsanız bunu değerlendirebilirsiniz. Onun dışında makine imalat gibi alanlarda çalışmak istiyorsanız üniversiteden ziyade çalışacağınız firmalar size birşeyler katacaktır. Makine/Otomasyon alanında uzun bir süredir çalışıyorum ve bu sektörün çok fazla kalifiye eleman eksiği var. Gelecekte de aynı şekilde bu ihtiyaç daha da çok artacak.

Hocam CNC önerir misiniz? DGS için çok az kişi alıyorlar diye biliyorum.

Hocam CNC önerir misiniz? DGS için çok az kişi alıyorlar diye biliyorum.
DGS de başarılı olmanız gerekiyor. Not ortalamanın yüksek olması gerekiyor ve evet az kişi alıyorlar. CNC Operatörlüğünü çıraklıktaki çocuklar da meslek olarak öğreniyorlar. Onun dışında Makine ve Metal Teknolojileri bölümleri var 2 yıllık Üniversitede. CAM ve Operatörlük öğretiyorlar. Ama bana sorarsanız okul bunun için çok şart değil. En azından fabrikalarda yada sanayide çalışanlar için böyle. Yurt dışında dahi CNC operatörlüğü/CAM ci olmak istiyorsanız bir kaç belge (Mesleki yeterlilik) almanız yeterli.

Önerirmisiniz derseniz de, gerçekten işini ehli ile yapanlar güzel paralar kazanıyor. Özellikle 5 eksen tezgahlarda CAM'e hakim olmak, simultane çalışabilmek, fanuc/mitsubishi/heidenhain tezgahları rahatça kullanabilmek bunlar çok önemli hususlar. İşi öğrenmek gerçekten basit burada önemli olan, sizi başkalarından ayıracak özellikler hatasız ve pratik olabilmek. Piyasada çalışan insanların çoğu sadece Operatörlük yapıyorlar. Fakat CAM bildiğiniz zaman daha çok kapı açılıyor.

Bir tanıdığım 2 yıllık makine bölümünden mezun olup bir fabrikada teknisyen olarak çalışmaya başladı. Türkiye şartlarında çok iyi sayılabilecek maaşlarda işe başladı. Meslek edinmek açısından güzel bölüm olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…