Mezuna kalıp YKS'ye çalışmak mı KPSS'ye çalışmak mı?

Daha fazla  
Ben bu sene mezuna kalacağım ama seviyemde belki ilk 100k filan Max yapabilecegim bu yüzden güzel üniversite gelmez gibi. İnternette köklü üniversite dışında mezun olanlarin çoğu işsiz gibi sizce bu yüzden KPSS'ye girmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Mezuna kalıp YKS'ye çalışmak mi mantıklı KPSS'ye çalışmak mi?

Bir an önce çalışmaya başlamak şu an daha önemli bence.

Hocam ben mezuna kalma taraftarıyım ama bu köklü üniversite tutturabilme ya da iş garantisi olan tıp gibi alanlar okumakla mantıklı bir opsiyon olur. Bunun dışında ne KPSS ile ne de 100k sıralama ile üzülerek söylüyorum ki iyi imkanlar yok. Takdir sizin ama bence ikisini de boş verip bir işin ucundan tutmaya başlamak en mantıklı tercih olur. Öğrenilecek bir işin ucundan tutmak. Garsonluk falan değil (mesleği küçümsediğim için söylemiyorum). Bu sanayi, ticaret, marangozluk, pazarcılık, tesisatçılık vb. olabilir. Günümüzde asıl kazancı bu meslekler kazanıyor.

Ben sanayide kapakcıda calışıyorum işin hiçbir zorluğu yok kazancıda cok iyi

Ben sanayide kapakcıda calışıyorum işin hiçbir zorluğu yok kazancıda cok iyi
İşe nasıl başladınız ? Ben de yaz mevsiminde 2-3 ay çalışmalık bir iş arıyorum. Bir iş tecrübem yok. İlk kez çalışacağım. Tecrübesiz olarak sadece ufak dönerci mekanları garsonluk için olur dedi. Onlar da çok komik fiyatlar veriyorlar. Elbette tecrübesiz biri olarak çok para beklentim yok ama 300-400 liraya da 12 saat çalışmak istemiyorum. Sizin işiniz olmasa bile sanayide tecrübesiz olarak girip çalışabileceğim sezonluk yerler var mı ?

Ortaöğretim KPSS'den alım yok neredeyse. Son alımda 1 bölüm vardı mesela. Diğerleri belirli bir meslek lisesinden mezun olmanı istiyor. Erdoğan'ın emekli dışında alım olmayacak demesinden dolayı bunlarda.

Meslek lisesi mezunu olanlar için de çok atama yok şansa kadro açılmasını beklemesi lazım.

100k da iyi bölümler olması bir yana sanayide para var diyen net yalan söylüyor sanayide parayı esnaf kazanır arkadaş sanayiye çalışan olarak girdiği zaman sigorta yapmayacaklar üstüne iş öğretme ayağına 5 kuruş paraya çalıştıracaklar bir ömür böyle çürüyecek mezuna kalıp daha iyi bir bölüm kazanabilir veya lise KPSS ile de atanabilir.

Son düzenleme:
istediğini yap

Yani şahsen en mantıklı yer sanayidir veya tanıtınızın cay ocağı veya cafe varsa orada olur orlarda güzeldir ama şahsen ben senin yerinde olsan direk sanayi derdim sanayi cidden abartıldı kadar cok kotü bir yer değil inanır mısın bilmem ama bir paralar donuyor şaşırırsın bugün bir kapak yaptık 4 5K mı ne aldık adamdan.
İlk günler utangaclık oluyor sonra geciyor bir de benim usta aile dostu gibi bir şey abi kardeş gibiyiz cok şakalar yapıyoruz bir birimize kısaca ilk zamanlar makineları yerleri süpürürsun sonra bir daha yavaş yavaş işi oğrenmeye başlarsın. Tarla işciliği var ama sanayi daha kolay onun yanında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…