Mezuna kalmada bir sene büyük bir kayıp mıdır?

mr_hidir

Hectopat
Merhaba... Ailem DGS ile uğraşmamı istemiyor bende senelerce çenelerini çekmemek için mezuna kalmayı düşünüyorum. Bir sene çok büyük bir kayıp mıdır?

Hayır. Zaten DGS için kolay değil diyorlar. Kontenjanı az mı açıyorlarmış ne.
Eğitim kategorisinde gezersen mezuna kalmayı önerdiklerini görebilirsin.

Maaş olarak en düşük 5500 TL geriden başlarsın hayata. Çok büyük bir kayıp değil bence. O sınav olayını çözmek daha önemli.

Sınav sistemi düzgün olsa kayıp değil derdim ama bu sistemde bir şey diyemeyeceğim maalesef kolay gelsin zor bir karar.
Hocam vallahi delirecem artık... Sabah 10 da işe gidiyorum akşam 20.00 da bir oturuyorum 01.00 a kadar yök atlastayım...

Merhaba genç arkadaşım, DGS ile de 4 seneliğe tamamlamak kolay değil. Herkes tamamlamak istiyor, rağbet çok ve bir sene çok büyük bir kayıp da değil. İstemediğin ve önü kapalı bir bölümde 2 ya da 4 sene kaybetmekten ziyade daha iyi bölüm ve üniversite için uğraşman senin yararına olacaktır.

Teşekkür ederim hocam ilginiz için. Mezun fikrine kendimi alıştırıyorum yavaş yavaş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…