Mezuna kalmak mantıklı mı?

picaroon0

Hectopat
Yer
Papua Yeni Gine
Merhabalar şu an 12. sınıfım açık liseye geçip dershanye yazıldım fakat bu sene yeteri kadar ders çalışmadım, arkadaş ortamına çok kapıldım.
İstediğim bölüm makine mühendisliği.
Ankara'da yaşadığım için burada kazanmak istiyorum ama bu sene çok geç gibi.
Sizce bu sene gelen ortalama bir üniversiteye mi gitmeliyim yoksa, 1 sene mezuna kalıp Ankara içinde güzel bir üniversiteye mi gitmeliyim?

Gelecekte Avrupa'da yaşamak istiyorum bunu baz alıp tavsiye verirseniz sevinirim.
Teşekkürler.

Eğer günde 5 saat uyuyarak sıkı bir çalışma temposuna girebilirim dersen mezuna bırakmana gerek yok. Her şey sende bitiyor.

Tamamiyle ekonomik bir durum. Ailenizin ekonomisi bir yıl daha sizi karşılayabilecek mi (uzaması ihtimali dahilinde 2 yıl, 3 yıl) ya da siz kendinize bakabilecek misiniz, yoksa bir an önce işinizi elinize mi almak istiyorsunuz?

Ben gittiğim sene Eskişehir gibi bir bölgede okumama rağmen, keşke bir sene daha aklımı başıma alıp memleketimde kalsaymışım demiştim. Üstüne 1 sene hazırlık ve muhtemelen de +1 sene daha gelecek. Okul zaten 6 yıl oldu yani, mezuna kalsam 5 yılda bitecekti. Üstüne 1 yıl hem ders çalışıp, hem kafamı toparlayabileceğim bir boşluk fikri bana çok cazip gelmekte.

TYT AYT kaç net yapıyorsun da geç olduğunu düşünüyorsun?

Allah'a şükür ekonomik açıdan sorun yok fakat eğer mezuna kalırsam dershaneye gitmeyi düşünmüyorum evden çalışacağım, sizinde dediğiniz gibi hem istediğim bölüm makine mühendisliği olduğu için Ankara'da tanıdıklarımız var sanayi ile ilgilenen hazırlık bitince okulla birlikte işi öğrenmek için onların yanında part-time gibi çalışmayı düşünüyorum o yüzden aklımda mezuna kalma fikri var.
TYT AYT kaç net yapıyorsun da geç olduğunu düşünüyorsun?

TYT 35-40 değişiyor
AYT henüz girmedim.

Çalışma konusunda bir sorununuz yoksa, ki şimdiden pes etmiş olmanız bu konudaki görüşümü biraz negatif hale getirdi, sistematik bir düzen oluşturamayacağınızı bir an için düşünürseniz o işe de bulaşmayın. Mezuna kalmak biraz denge isteyen bir durum. Hayatınızda 18-20 yıldır ilk defa tamamiyle boş bir hale düşeceksiniz. Bu boş bir yılı optimum şekilde değerlendirmek de, heba etmek de sizin elinizde olacak. İyi düşünün. Yıl kaybını dert etmiyorsanız, bence yapılabilir.

Kanka erteleme huyun yoksa, istikrarlıysan kal. Yoksa kalmamalısın zaman kaybı olacaktır.

Size önerim yarın kalkın yüzünüzü soğuk suyla güzelce yıkayın ve derslere bir program eşliğinde çalışmaya başlayın. Hiçbir şey için geç değil 3-4 ayda bile güzel bir yer kazanılır sizde bitiyor. Mezuna kalmak mental olarak çok ağır bir eylem. Tüm aileniz, akrabalarınız ve arkadaşlarınızın gözünde itibarınız düşüyor ve hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz. Yani mezuna kalma kararını tercih zamanında verin şu an değil.

İyi bir gelecek için 1 yılını feda etmişsin çok mu?
Önerim bu sene bitene kadar iyi bir temel atman olur.
Ama şu an bile geç değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…