Lise bitti YKS de açıklandı 280 yaptım TYT'den. Bir tek ona girdim uçak teknolojisi düşünüyordum fakat en az 340 yapmam gerekiyordu. Geçen senenin matematik sorularına baktım 6-7 tane yapabildim. Bu sene 2D 2Y yaptım berbat oldu kısaca. Şimdi ben tekrardan okuma hevesi yok. En son çare baba mesleği yapmak istiyorum sanayi yani. Sizce ben mezuna bırakıp uçak teknolojisi için çalışıp girsem olur mu? Fazla çalışmam da gerekmeyeceği için böyle düşündüm. Aynı anda normal işte de çalışıp hafta sonları boşluklarda çalışarak yani. Son çare baba mesleği diyorum ama o işte de iyi para var. Biraz yorucu oluyor evet ama bana uyuyor seviyorum. Fakat uçak teknolojisi okuyup çok zorlamadan 50-60k maaş alabilirim bu yüzden kararsızım, sizce ne yapabilirim?
Evet haklısın bu işlerde iyi para dönüyor tek sıkıntısı yorucu olması ama değiyor da kararsız kaldım bu yüzden :/ yorucu olması kararsız bırakmıyor okumuş olmak da istiyorum ama gün sonunda bu iş daha karlı
Hedeflediğin bölüm için bunların arasında seçim yapmana gerek yok. Çalışıp boş vakitlerinde sadece TYT çalışarak kazanabilirsin. Kazanınca ne yapacağın senin elinde.
Hedeflediğin bölüm için bunların arasında seçim yapmana gerek yok. Çalışıp boş vakitlerinde sadece TYT çalışarak kazanabilirsin. Kazanınca ne yapacağın senin elinde.
Hocam size tavsiyem en kısa sürede baba mesleğini yapmaya başlamanız, bu mesleği yaparken de bir yandan YKS'ye hazırlanmanız. Bence en mantıklısı bu olacaktır. Baktınız seneye de olmadı, en azından denemiş oldum dersiniz.
Uçak teknolojisinde öyle hemen iş bulamayabilirsiniz. Buldunuz ne şartlarda olacak belli değil. Baba mesleğiyle çok sorununuz yoksa seviyorsanız yapın gitsin bence. Daha üniversiteden mezun olana kadar kaç sene geçecek üstüne sonra iş bulması vs uğraştıracağına ekmeğinizi kazanmaya başlamak en temizi geliyor bana