Mezuna kalmak mı, DGS'ye girmek mi, yatay geçiş yapmak mı?

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
YKS sınavı sonucu 259 Puan aldım (Sayısal) ve 304108. oldum. Yani 4108 kişi ile mühendislik tercihi yapamıyorum. Mezuna kalmayı psikolojik olarak kaldırabilirim (yani zorlanırım ama seneye daha iyi bir sonuç çıkarırım, güvenim var). Aklıma 2 Yıllık bilgisayar mühendisliği okuyup DGS ile 4 yıla tamamlamak da takıldı. Belki bir üniversitede daha kötü bir alana girip yatay geçişle mühendisliği tercih de edebilirim diye de düşünüyorum. Bir de mühendislik kazansaydım ÇAP ile ekonomi de okumak istiyordum. Acaba ekonomi seçip ÇAP ile mühendislik yapabilir miyim? Sizin tavsiyeleriniz nedir? Ablam benim tekrar hazırlanmamı mantıklı buluyor (kendisi özelde Fizik öğretmeni).

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım Alanya üniversitesi Ekonomi okuyanlara bilgisayar mühendisliği, bilgisayar mühendisliği okuyanlara da ekonomide ÇAP yapmalarını sağlamak için bol kontejyan veriyormuş. Böyle bir şey yapmam da daha iyi olmaz mı? Hem ekonomi hem mühendislik istiyordum (ekonomiyi yan dal görüyordum).

Hocam bende mühendislik düşünüyordum. 260k yaptım. Ve mezuna kalmak istiyorum şuan tam bir karar vermedim. Gelen bir yere gitsem mi kalsam mi çok kararsizim. Ama kalacak gibiyim. Çalışarak çok daha iyisini yaparım. Sonuçta 260 binlik bir universite var, birde 100 binlik. Ama şöyle diyen akrabalarım var; iste git zaten elektrik elektronik istiyorsun (EE istiyorum). Üniversite çok farketmez diyen var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Kesinlikle katılmıyorum ben. Ortaokulda Lisede nasıl okul farkından, öğretmen farkından derskalitesi değişebiliyorsa üniversite de öyle. Ayrıca kendini geliştirecek, sana nitelik kazandıracak üniversite önemli.

Bende ayni düşüncedeyim. Bu yıl çok calismadim ve bu puanı aldım. Annemgilin doğal olarak şuan bana bir güvensizlik var. Çalışmazsin falan diyorlar. Bende açık açık konuştum bana destek olacaksaniz darlmayacasansız ben kalmak istiyorum diye. Onlarda kabul etti. Ve açıkçası aklım basıma geldi bir güzel hazırlanmak istiyorum sınava.

Üniversite çok fark etmez diyen var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bölümü aşağılamaktan başka bir şey değil. Elektrik elektronik mühendisliği Boğaziçi Üniversitesindeki en iyi sıralamaya sahip bölüm. Boşuna öyle olduğunu sanmıyorum.

2 yıllık bölüm okuyan var mı acaba, bende aynı durumdayım, napacağımı bilemiyorum. Çok mu kötü bu 2 yıllık bilgisayar programcılığı?

Ama şöyle diyen akrabalarım var; iste git zaten elektrik elektronik istiyorsun (EE istiyorum). Üniversite çok farketmez diyen var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eskide kalmadi mi bu sözler artik? Üniversite farkı bal gibi de fark eder. Kaliteli bir üniversite ile sıradan bir üniversite arasındaki farkı anlayamayan insanlar o okullarda okumamıştır zaten. Böyleleri de ne okusun ne de yorum yapsın mümkünse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…