Mezuna kalmak vs eczacılık yazmak

Ama şöyle bir şey de yok mu eğer sermayen varsa bir eczacı açtıysan deli gibi kazanıyosun diye biliyorum.

Olay zaten eczaneyi açabilmek. Şehir merkezlerinde kontenjan sınırı var dükkan açamıyorsun. Köylerde var kontenjan sadece. Köydeki eczacı da öyle deli gibi falan kazanmıyor. Dükkan devralmadığın sürece işin zor. Dükkan devralmak için de minimum 10 milyon paran olacak. Bir de böyle hastane karşısında falan eczane devralmak istiyorsan 20-25 milyon lira devir parası istiyorlar. Kolay değil öyle eczane açmak falan.

Mezuna bırakman daha iyi olur kardeşim. Kendi kliniğini açacak durumun varsa eczacılık okuyabilirsin mezuna kalmana gerek yok

Gelirleri hakkında bilginiz var mı hocam ne kadar sürede masrafını geri kazanır?

Kardeşim, benim amcam, yengem bir kuzenim eczacı ve çok fazla eczacı tanıdığım var. Para kazanmak istiyorsan yaz. Maddi durumunun olup olmaması önemli değil. Amcamın yardımcı eczacısı 5 yıl yanında maaşlı çalıştı en sonunda kredi çekip kendi dükkanını açtı. Kuzenim zar zor borçla eczanesini açtı şu an BMW mi alsam Mercedes mi alsam diye düsünuyor amcam ve yengem zaten yurt dısından döndükleri yok. Anlayacağın zorluk var her işte olduğu gibi. Ama hayalin mühendislikse sana kalmış bir de gemici olmak istiyorsun ki o paraları yine kazanabilirsin. Her şey para değil tabii ki ama para büyük etken. Ben 20 yaşındayım bu sene sınav çok kötü geldi ve seneye 4. kere girip eczacılık yazacağım. Ama her şey kendinde bitiyor. Kapat gözlerini sor kendine ne istediğini. Bence bir de ailene sor çünkü seni dışarıdan en net onlar görüyor çoğu kişi ailesinin istediğinin tersini yapar ama ben ailenin ne istediğininde önemli olduğunu düsünüyorum. Ama karar senin şu an yapacağın bir tercih 40 yılını çoluğunu çocuğunu etkileyecek.

Yazdığınız için teşekkürler. Ailem her şeyi tamamen bana bıraktı, istediğini yap biz senin arkandayız diyorlar. Ben sanırım 1 sene daha çalışacağım ve olur da yine istediğim yer gelmezse eczacılık yazacağım.

Eğer böyle mutlu oluyorsan doğru karar mezuna kalmandır başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…