YKS sınavım iyi geçmedi ve istediğim puanı alamadım. Çevremdeki bazı kişiler bir yere yerleş yatay geçiş yaparsın dediler. Aklıma pek yatmadı. Sizce hangisi mantıklı.
Okumak istediğin bölüme göre değişir. Detaylı bir şekilde araştırma yapman gerek. Baktın ben bu sınavlarla uğraşana kadar sıfırdan çalışırım diyebilirsin. Fakülteden fakülteye alım şartları da değişiklik gösteriyor, bölümden bölüme de öyle.
Kendim de yatay geçiş yapmaya çalışan birisi olarak aşırı sancılı bir dönem. Gideceğin okula göre dersler ağır olacak hocalar zor soracak bir sene boyunca dert tasa bir şekilde ortalama yaptın YKS puanı senden biraz yuksek olan cogu zaman daha avantajlı oluyor. Okullar çok az kontenjan açıyor ve çoğu zaman elediklerinde neden elediklerini bile açıklamıyorlar. Yani sana tavsiyem ilk kez mezuna kalacaksan kalman olur.