Mezuna mı kalmak mı, yatay geçiş mi mantıklı?

draculaaxd

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben geçen sene sınava girdim. EA'dan 250k sıralama yaptım (Çevrem, meslek lisesine göre ilk senede iyi diyor.). Meslek lisesi mezunu olduğum için ilk senemde bu kadar yapabildim. Staj ve okul derken çalışmaya zaman kalmıyordu maalasef. Sadece 1 kitap çözdüm, o da temel bir matematik kitabıydı. İstediğim bölüme yerleştim ancak istediğim üniversite değil. Bu senede hazırlığı bitirince aklıma takıldı. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyorum. (Marmara, İstanbul, ve Ankara'daki üniversiteler hariç işsizlik ihtimali fazla bir bölüm, bilen bilir.) Ben de Çanakkale'de okuyorum. Yatay geçiş yapmayı düşünüyorum (Marmara veya Ankara Hacı Bayram Veli'ye, umarım yani yapabilirim.), ama bir tarafımda mezuna kalmalıydın diyor. Sonuçta ilk senemde 250 bin yaptıysam ikinci senemde tüm gücümle çalışarak doğru düzgün kitap alarak 100 bine girebilirdim. Fakat şöyle de bir şey var yatay geçiş yaparsam zaten 100-140 binlik yere gidebiliyorum. Benim sorum şu sizce doğru bir karar mı verdim yatay geçiş yapmayı düşünerek? Sonuçta OBP de kırıldı. Düşüncelerinizi beklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence iyi etmişsiniz mezuna kalan birisi olarak sonuçlar kötü gelirse yol belli gözüküyor.(kendim geçen yıl EA'da 400bin girmiştim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…