Mezuniyete kadar nasıl kilo verilebilir?

SenpaiKangal

Picopat
Selam dostlar, yaşım 17. birkaç gün sonra 18 olacağım. Boyum ise 1.71 falan kilom da 92. Mezuniyete kadar kilo vermek istiyorum. Hem daha şık olurum gibi geliyor. Spora gidemiyorum ailem karşı. Evde de benzetme olarak camız gibi yiyorum. Kendime dur diyemiyorum. Aklım fikrim yemek olmuş cidden kendimden sıkılmaya başladım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Hocam aklıma su diyetinden başka birşey gelmiyor

Camız gibi yemeyerek. Kendine dur diyerek. Dur diyemiyorum diye bir şey yok. Hakim olmayı öğreneceksin. Eğer gerçekten rahatsızsan durumdan, önce öğün sayısını düşürerek başla. Oturduğunda yemeği azaltamıyorsan, oturmayı azaltacaksın yani. Calisthenics yap ayrıca. Spor sadece salonda yapılacak diye bir şey de yok.

Evde spor yapabilirsiniz. Ben yıllardır evde spor yapıyorum. Tabii yemeği kısmadığınız sürece kilo vermeniz zorlaşır. Ek olarak mezuniyet için değil sağlığınız için spor yapmanızı tavsiye ederim. Mezuniyetin o kadar da önemsenecek bir tarafı yok. Lisede katıldım. Boş olduğunu anlayınca Üniversitede gitmemiştim.

Arkadaşın dediği gibi Calisthenics yapabilirsiniz. Bende ilgileniyorum ve her yerde yapılabilen, insanı mermi gibi yapan bir spor. Ama sizin için en önemli kısımlardan biri, kendinize dur demeyi bilmeniz lazım. Kolay olsun yada olmasın bir şekilde sağlıksız yiyecekleri hayatınızdan çıkarıp kalori açığı yaratmanız lazım. Forum da ve internette bununla ilgili bir sürü başlık, makale ve video var. Ekstra bir sürü bilgili kişi var. @cinar_yasarrr @Aras the Great @596802 @Berk Chelik @enesiskk @Aodien_yigit @Syeux ve bir sürü isim. Her şey sende bitiyor. Eğer gerçekten istiyorsan kafanda bitirip işe koyulmalısın. Bol şanslar.

Son düzenleme:
Çok doğru söylemişsin. Örnek vermek gerekirse kas kaybını minimuma indirerek yağ yakımı için bir makalem var.

Hocam aklıma su diyetinden başka bir şey gelmiyor.

Sağlıksız bir diyet çok kas kaybı yaşanıyor.

@Trilemma hocamın dediği gibi calisthenics yapın hem vücut ağırlığınızı kullanmayı öğrenirsiniz hem de barfiks-dips-muscle up gibi hareketlerde kendinizi bir bodybuilder'a kıyasla daha fazla geliştirirsiniz, daha çevik olursunuz, bmr hesaplayıp ona göre 300-500 kalori daha az alarak güzel bir diyet yapın, sağlıksal bir sıkıntınız yoksa diyetisyene gitmenize gerek yok, diyet için @cinar_yasarrr hocamın definasyon rehberini okuyunuz.

Belirli bi beslenme şekline alışınca vazgeçmesi zor oluyor anlıyorum lakin ertelediğin her gün senin zararına olacak. Belli ki kafaya koymuşsun ve kilo vermek istiyorsun yapabileceğin en kolay yöntem kalori hesaplamak, çölde yaşar gibi değişik şehir efsanesi diyetlere hiç bulaşma atıyorum günlük 3000 kalori alman gerekiyorsa 2300-2400 civarı alarak kalori açığı oluşturmuş olursun. Yavaş yavaş kilo verirsin ne kadar hareket ettiğine de bağlı bu durum, eğer düzenli spor kardiyo yapıyorsan daha da hızlı verirsin, bol bol su iç ve sakın kendini tüm gün aç bırakma (metabolizmanı daha da yavaşlatabilirsin yağ yakımı azalır). Yağ şeker içeren besinlerden kesinlikle uzak dur canın tatlı çekerse kakaolu pirinç unu yapabilirsin güzel oluyor. Hamur işi cart curt bunlar zaten senin en büyük düşmanın gerisinde çok kasmaya gerek yok yüksek protein ile beslen yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…