Mezunken ne iş yapılır?

Maalesef motorum yok. Kurye olamam. Ben daha çok otellerde çalışmayı düşünüyorum. Otelde ne iş yapabilirim? Ailem çıraklığı bırakıp komi olursan ilerde iş bulamayıp hayatın boyunca tüm gün bulaşık ve kazan temizlersin diyor. Garson olarak da tecrübe şartı var mı? 18 yaşında ilk kez otelde çalışacak birini garson yaparlar mı?
Olay kısaca şu hocam :
“Benim kısa bir süreliğine işe girmem ve bi miktar para koymam lazım daha sonra başka iş yapacağım zaten.”diyorsanız komilik garsonluk vs işe gireceksiniz.
Aksi takdirde bir ustanın vs yanında çıraklıktan yetişmeniz uzun vadede daha iyi olacaktır tabii ki iş öğrenmiş olacaksınız para boş iş elbet kazanılır gelip giden olay para dedğin. İş seçerken eğer ilk yazdığım kriteri aramıyorsanız parasını hiç düşünmeyin.

Olay kısaca şu hocam:
“Benim kısa bir süreliğine işe girmem ve bir miktar para koymam lazım daha sonra başka iş yapacağım zaten.”diyorsanız komilik garsonluk vs işe gireceksiniz.
Aksi takdirde bir ustanın vs yanında çıraklıktan yetişmeniz uzun vadede daha iyi olacaktır tabii ki iş öğrenmiş olacaksınız para boş iş elbet kazanılır gelip giden olay para dedğin. İş seçerken eğer ilk yazdığım kriteri aramıyorsanız parasını hiç düşünmeyin.

Hocam ben yabancı dillerle ilgilenmek istiyorum. Şu an çalıştığım yer iyi güzel fakat hem iş yok hem de çok az maaş alıyorum. Bu sene mezuna kaldığım için derste çalışmam lazım ama dükkanda çalışmak çok zor. O yüzden en azından birkaç ay çalışıp bir birikim elde edip daha sonra işten ayrılıp daha da odak şekilde üniversite sınavına hazırlanmak istiyorum. Fakt ailem üniversiteye gitsende yine de hayatın boyunca otellerde bulaşık yıkayacağımı söylüyor. Yani çıraklıktan ayrılırsan hayat boyu asgari ücretle çalışacağımı düşünüyorlar.

Hocam ben yabancı dillerle ilgilenmek istiyorum. Şu an çalıştığım yer iyi güzel fakat hem iş yok hem de çok az maaş alıyorum. Bu sene mezuna kaldığım için derste çalışmam lazım ama dükkanda çalışmak çok zor. O yüzden en azından birkaç ay çalışıp bir birikim elde edip daha sonra işten ayrılıp daha da odak şekilde üniversite sınavına hazırlanmak istiyorum. Fakt ailem üniversiteye gitsende yine de hayatın boyunca otellerde bulaşık yıkayacağımı söylüyor. Yani çıraklıktan ayrılırsan hayat boyu asgari ücretle çalışacağımı düşünüyorlar.
Kendini geliştirene işten bol ne var ? Bir hedef koymuşsun kendine sonuna kadar git başkalarının yıldırmalarına gelme. Dil demişsin bunun tercümanlığı var turist rehberliği var araştırmacılığı var gazeteciliği var öğretmenliği var akademisyenliği var , var Allah var yani. Çalışana kendini geliştirene iş bitmez. Madem böyle düşünüyorsun şu anlık kısa süreliğine ne iş bulursan gir zaten sonra çıkarsın.

Kafana koyduysan bu mesleği; her gün sesli bir şekilde yabancı dilde kitaplar oku ve kelime ezberi yap. Yabancı dilde konuşan arkadaşlar edinip pratik yap. Sen istemesen de, eğer kendini bu şekilde geliştirirsen her türlü bir kapı açılır sana. Benim şahsi fikrim bu şekilde.

Kısa süreli iş içinse oturduğun semtte ilanlara bak, sana uygun gelenlere başvurunu yolla. Hatta kafelere gidip garson/komi olarak çalışmak istediğini söylersen daha çabuk iş bulursun bu şekilde.

Ben bir doğru hikâye duydum.Adam temizlik işcisi olarak bir fabrikaya girmiş.Zamanla işi öğrenmiş usta olmuş.Devamında fabrika Ankara'da da fabrika açmış.Bu usta yeni fabrikaya müdür olmuş...Şans bu dene bakalım.Bir iş için otomobil sürücü ehliyeti önemli.Ehliyetin var mı sorarlar.

Bellboyum soruları alabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı